Υπουργείο Πολιτισμού: Αρπαχτές και με τα μαγνητάκια – Στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Υπουργείο Πολιτισμού: Αρπαχτές και με τα μαγνητάκια – Στο Docville εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Το όραμα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την πολιτιστική κληρονομιά και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) έχει δύο στόχους:  τις διορισμένες διοικήσεις γαλάζιων ημέτερων και τις απευθείας αναθέσεις. Μπίζνες χωρίς τέλος ακόμα για μπρελόκ, σημειωματάρια, εκμαγεία, κ.α. Οι μεθοδεύσεις για τα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαΐωάννου

Πέφτει το πέπλο της λογοκρισίας τέσσερις αιώνες μετά. Ο πίνακας «Αλληγορία της κλίσης» της σπουδαίας Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι, που είχε λογοκριθεί τον 17ο αιώνα με προσθήκη πέπλου γιατί ήταν τολμηρός, αποκαθίσταται στη Φλωρεντία. Η Έμυ Ντούρου γράφει για τη ζωγράφο του ιταλικού μπαρόκ, η οποία πέρασε στο περιθώριο της ιστορίας της τέχνης λόγω του φύλου της.

 «Με την Τάνια νοιώθω ότι κάνω το αγροτικό μου». Ο μουσικός και τραγουδοποιός Φώτης Σιώτας μίλησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τις εμφανίσεις του με την Τάνια Τσανακλίδου, τη στάση της πολιτείας απέναντι στους καλλιτέχνες, τη μουσική καταγωγή του.

«Η κυβέρνηση κάνει ντρίπλες με τους καλλιτέχνες», λέει ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης στην Ηλέκτρα Ζαργάνη σε μια κουβέντα με αφορμή την παράσταση “Μαρί Sklodowska Κιουρί”  για τη μυθιστορηματική ζωή της Μαρί Κιουρί για τη ζωή και το έργο της σπουδαίας επιστημόνισσας, αλλά και τον αγώνα των καλλιτεχνών.

Ανοιχτοί Ορίζοντες στο πολιτικό σινεμά. Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μια ιστορία ανεργίας στη σημερινή Ιταλία και η δοκιμαζόμενη φιλία δύο φοιτητριών πανεπιστημίου στα 80ς με φόντο τις πολιτικές αλλαγές σε Ιράν και Ρουμανία είναι τα θέματα τριών φιλμ που θα προβληθούν στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Το «ταγκαλάκι» της Θεσσαλονίκης. Μία συζήτηση με τον ηθοποιό Χάρη Φλέουρα για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, τον Ντάριο Φο και τις κινητοποιήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού. Υποδύεται τον Θεσσαλονικιό ποιητή στην παράσταση «Ντίνος Χριστιανόπουλος – Το Ταγκαλάκι» που θα ανέβει στο θέατρο Αμαλία στις 6 Μαρτίου.

Όταν η Λένα συνάντησε την Εμιλι. Η Λένα Πλάτωνος μελοποιεί αριστουργηματικά 11 ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον. O δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα σε κόκκινο βινύλιο από την ανεξάρτητη Amour Records. Τον άκουσε και γράφει για αυτόν ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Η ιρλανδική γοητεία της Κέρι Κόντον. Πρωταγωνίστρια στα «Πνεύματα του Ινισέριν» δίπλα στους Κόλιν Φάρελ και Μπρένταν Γκλίσον και υποψήφια για Όσκαρ β, η ηθοποιός μιλά για το σινεμά και τη συνεργασία της με τον Μάρτιν Μακ Ντόνα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter