Υψηλές πτήσεις… για τσίπουρο!

Υψηλές πτήσεις… για τσίπουρο!

Το απόσταγμα για κάθε περίσταση κάνει την δική του πτήση στην γευσιγνωσία, με πιλότο τον Θοδωρή Πύριλλο, στο 360 Cocktail Bar Restaurant…

Φωτογραφίες Σπύρος Οικόπουλος

Για πολλούς θεωρείται παρακατιανό… Για άλλους περίεργο… Για όλους όμως, το τσίπουρο είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αποστάγματος, η οποία όχι μόνο αντέχει στον χρόνο, αλλά εξελίσσεται και ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην παράδοση και στις εκάστοτε τάσεις της μόδας.

Μιλώντας για το τώρα, τα απογεύματα του Σαββάτου αποκτούν άλλη γεύση, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Βρεθήκαμε στο εστιατόριο του 360 Cocktail Bar Restaurant και απολαύσαμε μία ιδιαίτερη πτήση. Το project “Tsipouro Flight” είναι μία ιδέα του Θοδωρή Πύριλλου, beverage manager του A for Athens Hotel. Αν προσπαθούσα να δώσω μία περιγραφή στην συγκεκριμένη εμπειρία, η γευσιγνωσία θα ήταν ίσως η λιγότερο κατάλληλη.

Ο Θοδωρής μας έκανε μία ιστορική αναδρομή, ξεκινώντας από τον πρώτο φόρο αλκοόλ το 1883, μας ταξίδεψε σε πολλές γωνιές της Ελλάδας και φυσικά μας μίλησε για το σήμερα του αποστάγματος. Αξίζει να σημειώσω πως ο οικοδεσπότης μας συμμετείχε στην δημιουργία του O/Purist, ένα τσίπουρο που έφτιαξαν δέκα Ελληνες bartenders, με σκοπό την χρήση του σαν βάση για κοκτέιλ.

Προσωπικά μιλώντας, χωρίς να θεωρούμαι φίλος του αποστάγματος, ομολογώ πως δοκιμάζοντας διαφορετικά στυλ τσίπουρου βρήκα κάποια που ταίριαξαν απόλυτα στα γούστα μου κάτι το οποίο σίγουρα θα συμβεί σε όποιον βρεθεί στις σαββατιάτικες πτήσεις του Θοδωρή. Τις απαραίτητες πληροφορίες κρατήσεων θα τις δώσουμε στο τέλος, καθώς οι κανόνες ασφάλειας παίζουν πρωταρχικό ρόλο, ώστε το ταξίδι να μην έχει περίεργες συνέπειες.

Ιδιαίτερη πινελιά δίνουν οι δημιουργίες του chef Γιάννη Πατσόπουλου, ο οποίος φροντίζει να προσφέρει εδέσματα που να ταιριάζουν σε κάθε σημείο της διαδρομής, από απόσταγμα σε απόσταγμα. Το project “Tsipouro Flight” είναι μία συνάντηση που προφέρει εκτός από την εμπειρία της γευσιγνωσίας, άφθονη τροφή για σκέψη σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μας.

Αλλωστε το τσίπουρο δεν έχει τόπο, χρόνο και συγκεκριμένη παρέα… είναι για όλους και παρόλο που ακούγεται τετριμμένο, μία δοκιμή θα μας πείσει όλους και σίγουρα η επιβίβαση στις πτήσεις του Θοδωρή θα δώσει άλλο χρώμα (και γεύση) στα απογεύματα του Σαββάτου…

360 Restaurant Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα.

Κάθε Σάββατο στις 4 μ.μ.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 210 3244244.

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter