Ζάκυνθος: Πατέρας μπήκε και άρπαξε το παιδί του από το Νοσοκομείο αλλά… συνελήφθη νοσηλεύτρια

Ζάκυνθος: Πατέρας μπήκε και άρπαξε το παιδί του από το Νοσοκομείο αλλά… συνελήφθη νοσηλεύτρια

Πρωτόγνωρες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού συνελήφθη και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, επειδή δεν εμπόδισε τον πατέρα ενός ανήλικου παιδιού να το «αρπάξει» από το νοσοκομείο όπου φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότερα από 70 παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους εξαιτίας του ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, διαμένουν προσωρινά σε παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, λόγω έλλειψης μονάδων πρόνοιας.

Ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «καταγγέλλει» πως οι προνοιακές μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που θα επικρατήσει τον χειμώνα στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, εάν η αρμόδια Υπουργός, κα Ζαχαράκη δεν προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Απίστευτο και όμως αληθινό. Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου συνελήφθη χθες βράδυ και κρατείται στην αστυνομία επειδή πατέρας άρπαξε το παιδί του από το νοσοκομείο που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή. Τι δουλειά έχουν τα νοσοκομεία να κάνουν αυτή τη δουλειά; Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Πάνω από 70 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της χώρας με εισαγγελική εντολή λόγω προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα περισσότερα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Φιλοξενούνται για μήνες λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων.

Η αρμόδια υπουργός κα Ζαχαράκη δεν καταδέχεται να μας ακούσει. Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Στην παιδιατρική κλινική φιλοξενούνται δυο παιδιά με εισαγγελική εντολή από 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Γιατί; Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες βράδυ ο πατέρας άρπαξε το ένα παιδί και εξαφανίσθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Έλεος. Προφανώς εξετάζεται εάν θα περάσει αυτόφωρο. Τι άλλο θα μας συμβεί. Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες που είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται»;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter