Ζάκυνθος: Θύελλα αντιδράσεων για την εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην πώληση-απάτη του Ναυαγίου 

Ζάκυνθος: Θύελλα αντιδράσεων για την εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην πώληση-απάτη του Ναυαγίου 

Θύελλα αντιδράσεων των κατοίκων της ορεινής Ζακύνθου ενάντια στην Νέα Δημοκρατία και την ίδια την κυβέρνηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θοδωρή Γαλιατσάτου, για «εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην αγοραπωλησία των ορεινών της Ζακύνθου», αλλά και η αντίδραση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που μολονότι, με ανακοίνωσή της, επιτέθηκε στον Γαλιατσάτο και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να διαψεύσει την ουσία της καταγγελίας του.

Οι καταγγελίες Γαλιατσάτου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, κατήγγειλε δημόσια, μεταξύ των άλλων, την εμπλοκή συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην PIMANA, την μεσιτική εταιρεία που «αγόρασε» για λογαριασμό του εμίρη του Κατάρ, το 13% της Ζακύνθου, με βάση ένα αμετάφραστο ενετικό έγγραφο, σε μια υπόθεση που στα δικαστήρια αποδείχτηκε απάτη.

Και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Μυλωνογιάννης στην ΠΙΜΑΝΑ

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας είχε συγκεκριμένα αναφέρει: «…Είναι προφανής πλέον η εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος σε αυτήν την ιστορία της αγοραπωλησίας των Ορεινών της Ζακύνθου. Έχουμε ένα τρίγωνο που στην κορυφή του είναι το πρωθυπουργικό περιβάλλον με τον Μυλωνογιάννη και οι άλλες του πλευρές είναι η συμμετοχή του Μυλωνογιάννη στην Πιμάνα, η συμμετοχή του Μυλωνογιάννη στον Ηλέκτωρα – ο Ηλέκτωρας είναι μεγάλος παίχτης στην υπόθεση των απορριμάτων – εκεί είναι διευθύνων σύμβουλος, τον οποίο τον έστειλε πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός. Έχουμε, δηλαδή, τον Μυλωνογιάννη να συμμετέχει σε δύο βασικά πόδια κι αυτά τα δύο πόδια μέσω ενός κυρίου Μπουλούτα να ενώνονται, δηλαδή ο Μπουλούτας του Ηλέκτωρα – θα έχετε ακούσει κι αυτό το όνομα – συμμετέχει επίσης στο ΔΣ της νέας εταιρείας Πιμάνα. Ένα τρίγωνο το οποίο πιθανόν να μας απασχολήσει και στο μέλλον…».

Με τις καταγγελίες του αυτές, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος είχε παραπέμψει στις πρόσφατες αλλαγές ιδιοκτησίας και προσώπων στην PIMANA – την εταιρεία που το 2014 «αγόρασε» μια τεράστια έκταση 14.700 στρ. στα ΒΔ της Ζακύνθου, δηλαδή τη γη των κοινοτήτων Εξωχώρας, Μαριών, Αναφωνητρίας και Βολίμων, το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη των Κρημνών, τον Ι.Ν. Σπηλιάς Αγίου Γερασίμου, δρόμους, δάση, ρέματα, αρχαιολογικά μνημεία, τις παραλίες Ναυάγιο και Πόρτο Βρώμη και τις ιδιοκτησίες 200 φτωχών οικογενειών της περιοχής – γα να κάνει, κατά Θεοχάρη, τουριστική ανάπτυξη, με ξενοδοχεία και κατοικίες ουρανοξύστες τύπου νήσου Pearl στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Το βούλευμα 1679/2000 που αποφάνθηκε ότι η αγοραπωλησία είναι απάτη

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα των κατοίκων της ΒΔ Ζακύνθου, που το 2020 κατέληξε στο βούλευμα 1679/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο αποφάνθηκε ότι η αγοραπωλησία ήταν απάτη και παρέπεμψε τα επτά άτομα που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία σε δίκη κατηγορούμενα για κακουργήματα, η PIMANA – ενδεχομένως για να μην εμπλακεί περαιτέρω το όνομα του εμίρη του Κατάρ σε μια αποδεδειγμένη και με τη βούλα του δικαστηρίου απάτη – μεταβιβάστηκε από την κρατική επενδυτική εταιρεία του Κατάρ σε ξένη εταιρεία αγνώστου ιδιοκτήτη, με έδρα τις Παρθένες Νήσους, και λίγο μετά εμφανίστηκε στο Δ.Σ. της νέας εταιρείας το όνομα του Ευθ. Μπουλούτα, διευθύνοντα συμβούλου της Ελλάκτωρ, της μίας από τις δύο ισχυρότερες κατασκευαστικές, και αργότερα όπως ανέφερε την περασμένη Δευτέρα ο Θ. Γαλιατσάτος, το όνομα του Γεώργιου Μυλωνογιάννη, γνωστού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην νομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ και νυν προέδρου επίσης της Ελλάκτωρ.

Η ανακοίνωση των κατοίκων της ΒΔ Ζακύνθου

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μάς αναγκάζουν, όλους, να αναρωτηθούμε για το αν η Πολιτική Προστασία και η Πολιτική Τρομοκρατία συνιστούν δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στην πράξη, όσον αφορά τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, απέναντι στο πρωτοφανές και ανήκουστο Σκάνδαλο Αγοραπωλησίας της Ορεινής Ζακύνθου, το οποίο πήραν εντολή να κάνουν γαργάρα ακόμα και οι ντόπιοι πολιτευτές του τάλαρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα των κατοίκων της ΒΔΕ ορεινής Ζακύνθου, που συνοδεύεται από τις υπογραφές των κατοίκων της περιοχής και συνεχίζει:.
«Ας μάθει λοιπόν η Ελλάδα και ο κόσμος ολόκληρος ότι μια ανώνυμη εταιρεία που ξεκίνησε από το Λίβανο, ήρθε στην Αθήνα, γύρισε στο Κατάρ, ταξίδεψε στο Λονδίνο και σήμερα κρύβεται στις Παρθένες Νήσους, σε συνεργασία με το ντόπιο οικονομικό έγκλημα, αγόρασε μέσα σε ένα βράδυ, το 2014, τη μισή Ζάκυνθο και λεηλάτησε τις περιουσίες 200 οικογενειών και δύο ιστορικών Μονών. Παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη ξεμπρόστιασε την απάτη, οι εκπρόσωποι και οι κατοχικοί κουκουλοφόροι συνεργάτες αυτής της ανώνυμης εταιρείας, με την πλήρη κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου και την καθοδήγηση της Οικογένειας, όχι μόνον παραμένουν εκτός φυλακής εδώ και επτά (7) ολόκληρα χρόνια, αλλά μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία της Ελλάδας, πραγματοποιούν τοπογραφικές μετρήσεις και προετοιμάζουν στρατηγικές, τρομάρα τους, επενδύσεις και ακόμη δίνουν εντολές σε έλληνες Υπουργούς να συστήσουν Εταιρείες (βλ. ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε.) για την αναψυχή των επενδυτών, μέσα στην περιουσία μας, μέσα στα ιερά χώματα και τη γη του ζακυνθινού λαού, ανάμεσα στα μνημεία, τα μοναστήρια και τον πολιτισμό μας.

Τα ανελέητα αναπάντητα ερωτηματικά προς την κυβέρνηση

Βάσει ποιου, αλήθεια, πρωτοκόλλου και με ποιανού εντολή, οι έλληνες Υπουργοί συναντούν τους κατηγορούμενους με βαρύτατα κακουργήματα εκπροσώπους της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΜΑΝΑ, η οποία λεηλάτησε την Ζάκυνθο;

Που είναι, αλήθεια, η Εισαγγελική Πρόταση ένα χρόνο τώρα, και η ολοκλήρωση της Ποινικής διαδικασίας, που θα έστελνε τους συνεργάτες του κατ’ ευφημισμόν Εμίρη στη φυλακή;

Τι ψάχνει, αλήθεια, ο Υπουργός Τουρισμού στα Ορεινά της Ζακύνθου. Τον Ντίλερ παριστάνει; Τον μεσίτη παραστένει; Ξέρει κατά πού πέφτει η Ζάκυνθος και το Ναυάγιο;

Ωστόσο, αν νομίζετε όλοι εσείς, ότι εμείς, οι κάτοικοι της Ζακύνθου, θα αφήσουμε τυχάρπαστους εγκληματίες και νομάδες καιροσκόπους, όπως τούς χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, να δρουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και της ιστορίας μας, τότε είστε, τουλάχιστον, αφελείς. Ακονίστε οι πολιτικοί μνηστήρες τις γραβάτες σας, και σας περιμένουμε», καταλήγει η επιτροπή αγώνα «Ασπίδα Προστασίας για την Ορεινή Ζάκυνθο».

Διαβάστε επίσης

Ζάκυνθος: Νέο σχέδιο για να βγάλουν στο σφυρί το Ναυάγιο

Γαλιατσάτος για ναυάγιο Ζακύνθου: Ευθεία εμπλοκή πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην αγοραπωλησία

Ναυάγιο της Ζακύνθου: «Η πολιτική τρομοκρατία δεν θα περάσει», λένε οι κάτοικοι των Ορεινών Κοινοτήτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter