Ζαπορίζια: Επανασυνδέθηκε και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού

Ζαπορίζια: Επανασυνδέθηκε και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού

Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι δύο εν λειτουργία αντιδραστήρες στον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό, αποσυνδέθηκαν την Πέμπτη όταν πυρκαγιές σε κοντινό σημείο προκάλεσαν βλάβη σε εναέρια καλώδια. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα αποκαταστάθηκε η λειτουργία της τελευταίας συμβατικής γραμμή ηλεκτροδότησης που εφοδιάζει με ηλεκτρικό ρεύμα τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια έχει πληγεί αρκετές φορές από βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει εγείρει ανησυχίες για ένα πυρηνικό ατύχημα.

Ο σταθμός περιλαμβάνει έξι αντιδραστήρες ισχύος 1.000 mégawatts έκαστος. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, Κίεβο και Μόσχα μετέθεταν η μια στην άλλη πλευρά τις ευθύνες στην άλλη πλευρά για τις επιθέσεις πέριξ των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ζαπορίζια: ΙΑΕΑ και Rosatom σε συνεννόηση για κοινή επιθεώρηση στον πυρηνικό σταθμό

Ζαπορίζια: Η Ρωσία συνέλαβε εργαζόμενους του πυρηνικού σταθμού – Στο «κόκκινο« η ανησυχία για «ατύχημα»

Ρωσία και Ουκρανία «πετούν» το «μπαλάκι» των ευθυνών για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter