Ζαχαριάδης κατά Μενδώνη: Ουδείς υπουργός Πολιτισμού δεν έχει διανοηθεί να θίξει το κτίριο του ΣΕΑ

Ζαχαριάδης κατά Μενδώνη: Ουδείς υπουργός Πολιτισμού δεν έχει διανοηθεί να θίξει το κτίριο του ΣΕΑ

Σε σφοδρή επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προέβη ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφασή της να “πάρει” από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων το ιστορικό κτίριο της οδού Ερμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, «ουδείς υπουργός Πολιτισμού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν έχει διανοηθεί να θίξει» την παραχώρηση του κτιρίου που χρονολογείται από τη θητεία της Μελίνας Μερκούρη. Και όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα κτίριο που «επί δεκαετίες έχει υπάρξει ζωντανό κύτταρο της πόλης, χώρος φιλόξενος για χιλιάδες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Ένας χώρος πρότυπο για το πώς ένα επιστημονικό σωματείο μπορεί να συμμετέχει στη ζωή της πρωτεύουσας και να συνομιλεί με τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας».

Καταλήγοντας ο κ. Ζαχαριάδης δηλώνει πως είναι αυτονόητη η στήριξή του στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τον κοινωνικοπολιτικό διάλογο στην Αθήνα. H υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ανακαλεί την παραχώρηση του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, μια παραχώρηση που χρονολογείται από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη και ουδείς υπουργός Πολιτισμού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν έχει διανοηθεί να θίξει. Ένα κτίριο που επί δεκαετίες έχει υπάρξει ζωντανό κύτταρο της πόλης, χώρος φιλόξενος για χιλιάδες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Ένας χώρος πρότυπο για το πώς ένα επιστημονικό σωματείο μπορεί να συμμετέχει στη ζωή της πρωτεύουσας και να συνομιλεί με τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας. Η στήριξή μας στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αυτονόητη. Καλώ την Υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει αυτή την άδικη και λαθεμένη απόφαση και τον Δήμαρχο της Αθήνας να πάρει θέση. Όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά θέματα για την πόλη ο κ. Μπακογιάννης δεν επιτρέπεται ούτε να σιωπά ούτε να αδιαφορεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter