Ζαχάροβα: Η Δύση αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Ρωσίας – Συνέχεια στην κόντρα για τους Taurus

Ζαχάροβα: Η Δύση αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Ρωσίας – Συνέχεια στην κόντρα για τους Taurus

Συνέχεια στην κόντρα με την Γερμανία που έχει ξεκινήσει με αφορμή την διαρροή των συνομιλιών μεταξύ τεσσάρων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας σχετικά με την πιθανή προμήθεια πυραύλων κρουζ τύπου Taurus στην Ουκρανία, έδωσε με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, δυτικοί πρέσβεις στη Μόσχα αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και η συμπεριφορά τους δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητά τους στη χώρα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμα πως Γερμανοί δημοσιογράφοι θα πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία, αν το Βερολίνο λάβει μέτρα εναντίον Ρώσων δημοσιογράφων στη Γερμανία.

Την ίδια ώρα πάντως η γερμανική πλευρά, μετά από σχετική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρωσική υποκλοπή δεν έγινε μετά από «σπάσιμο» των ασφαλών δικτύων συνομιλίας που χρησιμοποιεί ο γερμανικός στρατός, αλλά επειδή ο ένας εκ των συνομιλούντων συμμετείχε στην συζήτηση για τους Taurus από μια μη ασφαλή σύνδεση από ξενοδοχείο στην… Σιγκαπούρη.

Πιο συγκεκριμένα ο συμμετέχων στην συνομιλία στο WebEx, από την Σιγκαπούρη είναι ο Ταξίαρχος Φρανκ Γκρέφε. Αυτός ήταν και ο πιο λαλίστατος και είναι αυτός που μιλώντας για το πώς τα υπόλοιπα επιτελεία, άλλων δυτικών χωρών βοηθούν την Ουκρανία στην χρήση πυραύλων κρουζ. Πιο συγκεκριμένα ο Γκρέφε ανέφερε: «Αν μας ζητήσουν να τους πούμε τον τρόπο παράδοσης, εγώ ξέρω πως το κάνουν οι Βρετανοί. Τα μεταφέρουν πάντα σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και έχουν αρκετούς δικούς τους ανθρώπους παρόντες».

Αυτή η αναφορά, σχετικά με τον τρόπο που οι Βρετανοί υποστηρίζουν τον ουκρανικό στρατό, με βρετανούς στρατιώτες και ειδικούς στο έδαφος της Ουκρανίας, προκάλεσε την αντίδραση της Βρετανίας και φυσικά έδωσε το πάτημα που έψαχνε η Μόσχα για να υποστηρίξει αυτό που υποστηρίζει σταθερά, ότι στην Ουκρανία η επιτιθέμενη είναι η Δύση.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Ενισχύονται οι φόβοι για μεγάλο σεισμό – «Το ρήγμα έπρεπε να είχε σπάσει από το 2020» (Video)

Γλέντι στο Twitter με το #Μενδώνη_songs: «Αντί για Thunderstruck η “Καταιγίδα” του Αντύπα…»

Πορτοσάλτε: Μετά τον Βλάχο θέλει να μηνύσει και… τον Νίκο Παππά – «Ακόμα δεν έχει καταδικαστεί;» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter