Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι : Δίνει τον ορυκτό πλούτο της Ουκρανίας στη διαχείριση της BlackRock

Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι : Δίνει τον ορυκτό πλούτο της Ουκρανίας στη διαχείριση της BlackRock

Σε μια σοβαρή καταγγελία, επικαλούμενη μάλλον αμφιλεγόμενες πηγές, προχώρησε η Μαρία Ζαχάροβα την Τρίτη.  Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, στο καθιερωμένο briefing της Τρίτης ανέφερε ότι – σύμφωνα με κάποιους ουκρανικούς λογαριασμούς στο Telegram- το ταξίδι του Ζελένσκι έγινε, μεταξύ άλλων, και για να ολοκληρωθεί «η μεταφορά όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων, του υπεδάφους και της γης της Ουκρανίας στη διαχείριση της πολυεθνικής BlackRock», σε αντάλλαγμα της βοήθειας για ένα νέο πακέτο βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τέλος χρόνου» για τον Ζελένσκι

Είχε προηγηθεί μια σφοδρή κριτική στον ουκρανό πρόεδρο. Αφού ανέφερε ότι «επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον με απλωμένο το χέρι», σημείωσε ότι «ζητιάνεψε ξανά από τους ιδιοκτήτες και τους παραγωγούς του κωμικοτραγικού σόου να μην σταματήσουν τη γενναιόδωρη χορηγία του καθεστώτος του Κιέβου».

Ο ρόλος της BlackRock

Η BlackRock και η JPMorgan Chase βοηθούν την ουκρανική κυβέρνηση να δημιουργήσει μια τράπεζα ανασυγκρότησης για να κατευθύνει το δημόσιο κεφάλαιο σε έργα ανοικοδόμησης που μπορούν να προσελκύσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Το Ταμείο Ανάπτυξης της Ουκρανίας παραμένει στα στάδια σχεδιασμού και δεν αναμένεται να ξεκινήσει πλήρως μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών με τη Ρωσία. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτίμησε τον Μάρτιο ότι η Ουκρανία θα χρειαζόταν 411 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο και οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις οδήγησαν αυτόν τον αριθμό υψηλότερο.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Καμπανάκι για Κύπρο οι δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα

Ο Τζο Μπάιντεν προσκαλεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στον Λευκό Οίκο

Το ΔΝΤ εγκρίνει τη δόση $900 εκατ. στην Ουκρανία – Συνάντηση Ζελένσκι με Γκεοργκίεβα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter