Ζελένσκι: «Η Χερσώνα είναι δική μας»

Ζελένσκι: «Η Χερσώνα είναι δική μας»
Zelensky

Η Χερσώνα, που ανακαταλήφθηκε σήμερα από τις ουκρανικές δυνάμεις μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, είναι «δική μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μήνυμά του στο Telegram.

«Ο δικός μας λαός. Δική μας. Η Χερσώνα», είπε ο Ζελένσκι συνοδεύοντας το σύντομο μήνυμά του με τη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να πάρουμε πίσω τη Χερσώνα», είπε σε ομιλία μέσω βίντεο. Άλλες ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σταθμευμένες κοντά στην πόλη, πρόσθεσε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ειδικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται ήδη μέσα στην πόλη και άλλες δυνάμεις παραμένουν σταθμευμένες κοντά στην πρωτεύουσα της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι «εισήλθε» στη Χερσώνα.

Ήδη από νωρίς σήμερα το μεσημέρι άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες και βίντεο που δείχνουν ουκρανικές σημαίες να κυματίζουν σε κτίρια της πόλης, αλλά και πολίτες να πανηγυρίζουν, τόσο στη Χερσώνα όσο και στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μάλιστα, κάλεσαν όσους ρώσους στρατιώτες παραμένουν στην περιοχή να παραδοθούν, ειδάλλως θα εξοντωθούν.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Χερσώνα – Πώς αποτιμούν στη Γερμανία τις εξελίξεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter