Σε νέα δίνη οι τραπεζικές μετοχές – Πιέσεις λόγω Ιταλίας σε Χρηματιστήριο και ομόλογα

Σε νέα δίνη οι τραπεζικές μετοχές – Πιέσεις λόγω Ιταλίας σε Χρηματιστήριο και ομόλογα

Με τα Ιταλικά ομόλογα στο 3,5% ως αποτέλεσμα της κόντρας της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας με τις Βρυξέλλες, τα φοβικά πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τράπεζες, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδιώκει τη λύση στο πρόβλημα με την εξασφάλιση εγγυήσεων σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται σε νέα χαμηλά, στα επίπεδα των 645 μονάδων. 

Περιοχή την οποία έχει να «δει» από το 2016, με τραπεζικές μετοχές, όπως της Πειραιώς και της Eurobankνα σημειώνουν απώλειες κοντά στο 10%. O τζίρος στο Χρηματιστήριο δεν έχει αγγίξει καν τα 30 εκατ. ευρώ, που σημαίνει, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, πως οι ισχυρές πιέσεις που ήταν να εκδηλωθούν, εκδηλώθηκαν την περασμένη και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, τότε που ο ημερήσιος τζίρος εκτοξεύθηκε στα 105 εκατ. ευρώ. 

Προφανώς και ανοίγονται ακόμα θέσεις short, δηλαδή τα «κοράκια» ακολουθούν την διεθνή χρηματιστηριακή πρακτική να πουλάνε μετοχές που δεν έχουν με σκοπό να τις αγοράσουν φθηνότερα στο μέλλον, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

Η πτώση στο Χρηματιστήριο έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το ταμπλό, με εξαίρεση την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΠΑΠ που καταγράφουν μικρά κέρδη. Το Ελληνικό 10ετές ομόλογο ενισχύεται στο 4,6%, το Ιταλικά, όπως τονίστηκε ενισχύεται στο 3,57%, ενώ κίνηση προς το 2% κάνει το Πορτογαλικό και προς το 1,6% το Ισπανικό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter