Βιασμός στα Πετράλωνα: Τι σημασία έχει η καταγωγή του θύτη ή του θύματος;

Βιασμός στα Πετράλωνα: Τι σημασία έχει η καταγωγή του θύτη ή του θύματος;

Πολλά ενημερωτικά σάιτ χθες όταν έγινε γνωστό το νέο περιστατικό άγριας σεξουαλικής κακοποίησης στα Πετράλωνα, είτε το αγνόησαν ως είδηση, είτε αντιμετώπισαν αδιάφορα την στάση της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά αφησε τον βιαστή να ξεφύγει με την ησυχία του.

Σήμερα όλο και περισσότερα ΜΜΕ «παίζουν» την πληροφορία ότι πρόκειται για «βουλγαρικής καταγωγής» ενώ σε πολύ λιγότερες περιπτώσεις και με πολύ μικρότερη έμφαση στα ίδια μέσα ακούμε και διαβάζουμε ότι και το θύμα, η «50χρονη καθαρίστρια», ήταν επίσης βουλγαρικής καταγωγής.

Και απορούμε γιατί συμβαίνει αυτό….

Έχει σημασία η εθνικότητα του βιαστή ή η ίδια η πράξη του; Έχει επίσης σημασία η εθνικότητα του θύματος;  Είναι διαφορετικό να σε βιάζει ομοεθνής σου και διαφορετικό να σε βιάζει αλλοεθνής; Ή μήπως ο βιασμός συναντιέται μόνο σε μερικές χώρες του κόσμου; Δυστυχώς είναι παγκόσμιο πρόβλημα…

Για τις γυναίκες-θύματα κανένα ρόλο δεν παίζει η εθνική καταγωγή των δραστών. Δεν υπάρχει έθνος και φυλή απαλλαγμένα από βιαστές και άλλους εγκληματίες.

Δεν είναι “προνόμιο” των Βουλγάρων, ούτε των Ελλήνων….

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε λίγα 24ωρα από το τρομερό φιάσκο με τους τάχα αλλοδαπούς (τάχα Αλβανούς, τάχα Γεωργιανούς) δράστες στην υπόθεση της γυναικοκτονίας των Γλυκών Νερών και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, άρχισαν πάλι στο γνωστό μοτίβο. Ο δράστης είναι […] καταγωγής. Όταν είναι πολύ νωπά στη μνήμη μας  περιστατικά όπως αυτά με τον επιδειξία της Νέας Σμύρνης, ή τον δολοφόνο της Μακρινίτσας.

Για τον Έλληνα συζυγοκτόνο, μιλούν ή γράφουν για “πιλότο” , για “32χρονο”….δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν προκειμένου ακόμα και μέσα από τραγικά περιστατικά να ενισχυθούν λογικές ξενοφοβίας και ρατσισμού.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter