Τουρκία: Καθολικό lockdown με ποτοαπαγόρευση – Aντιδράσεις στα social media

Τουρκία: Καθολικό lockdown με ποτοαπαγόρευση – Aντιδράσεις στα social media

Σε καθολικό lockdown μπαίνει από σήμερα Μ. Πέμπτη η Τουρκία και μέχρι τα ξημερώματα της 17ης Μαΐου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ωστόσο, το αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης δεν είναι ο υποχρεωτικός εγκλεισμός αλλά η αιφνιδιαστική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στη χώρα για 17 ημέρες, αφήνοντας τους πολίτες της να διερωτώνται με ποιο σκεπτικό αυτό συνδέεται με την καταπολέμηση του κορονοϊού. Από αύριο τίθεται σε ισχύ στη χώρα lockdown 17 ημερών, οι κάβες κλείνουν και για λόγους αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού κλείνουν και οι πτέρυγες αλκοολούχων ποτών στα σούπερ μάρκετ.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιδεολογικό μέτρο που εκφράζει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Αν και μουσουλμάνοι, πολλοί Τούρκοι καταναλώνουν οινοπνευματώδη, ενώ το ρακί είναι συνυφασμένο με τις παραδόσεις της χώρας. Ο Ταγίπ Ερντογάν, από την άλλη πλευρά, συνιστά τσάι και αριάνι.

Τα κοινωνικά δίκτυα της Τουρκίας έχουν κατακλυστεί από μηνύματα χρηστών που αναπαρήγαγαν πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown θα απαγορεύεται η πώληση οινοπνευματωδών. Το hashtag #μην_αγγίζεις_το_οινόπνευμά_μου (#alkolümedokunma) έχει γίνει trend στο τουρκικό Twitter.

Από την άνοιξη του 2020, η Τουρκία είχε εφαρμόσει το μέτρο των «lockdowns του Σαββατοκύριακου», επιτρέποντας την κυκλοφορία μόνο στη διάρκεια της εβδομάδας και επιβάλλοντας αυστηρότατες απαγορεύσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Τα Σαββατοκύριακα, επίσης, απαγορευόταν η πώληση οινοπνευματωδών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter