50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Με αντάρτικα η εναρκτήρια εκδήλωση στον Περισσό

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Με αντάρτικα η εναρκτήρια εκδήλωση στον Περισσό

Διόλου τυχαία η εναρκτήρια εκδήλωση του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή προγραμματίστηκε να γίνει στις 23 Φεβρουαρίου 2024. Η ημερομηνία αυτή συνδέεται με μια ιστορική επέτειο αγώνα, την ίδρυση της ΕΠΟΝ το 1943, της νεολαίας της ΕΑΜικής αντίστασης. Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, της Οργάνωσης του «Πολεμάμε και Τραγουδάμε», θα υπάρξει και μουσικό αφιέρωμα στο επαναστατικό-αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και την ορχήστρα της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του εφετινού Φεστιβάλ θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ ανοίγει επίσημα την αυλαία του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024 σε εκδήλωση στον Περισσό, όπου ομιλητής θα είναι ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ενώ παρέμβαση θα κάνει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ 1972-1979, περίοδο όπου έγινε και η αρχή του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (1975 το πρώτο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τους διοργανωτές, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το λογότυπο, η αφίσα και το σύνθημα του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, καθώς και μέρος της προφεστιβαλικής δραστηριότητας, που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβρη.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με στιγμές από την ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Διαβάστε επίσης: Συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό – Κουτσούμπας: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter