5η μέρα απεργίας στην Cosco – Oυρά τα πλοία που δεν μπορούν να ξεφορτώσουν σιωπή στην πλειονότητα των ΜΜΕ

5η μέρα απεργίας στην Cosco – Oυρά τα πλοία που δεν μπορούν να ξεφορτώσουν σιωπή στην πλειονότητα των ΜΜΕ

«Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να είναι καθαρό. Στις δικές μας πλάτες έχει χτιστεί το λιμάνι».

Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, μαίνεται για πέμπτη ημέρα, με τον αγώνα των  εργαζομένων της COSCO να συνεχίζεται, την ώρα μάλιστα το ζήτημα του εργατικού δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή, ξέσπασε θύελλα συγκεντρώσεων αλληλεγγύης σε άλλες χώρες.

Η ουρά στο λιμάνι του Πειραιά από τα πλοία που περιμένουν να ξεφορτώσουν μεγαλώνει καθώς οι απεργοί μπλοκάρουν με καθολική συμμετοχή στην απεργία την άφηξή τους.

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της Cosco» 

Με σύνθημα το θέμα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), τα αιτήματά τους σχετίζονται με την αύξηση των μελών σε κάθε πόστο από τέσσερα σε έξι, τον τερμαρτισμό των «κόντρα βαρδιών» και τη συγκρότηση Επιτροπής Υγιεινής με μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Τέλος, απαιτούν να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter