Άδειασμα Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: Μόνο μια ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να συγκρατήσει τα «γκέμια» της κυβέρνησης

Άδειασμα Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: Μόνο μια ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να συγκρατήσει τα «γκέμια» της κυβέρνησης

Το μέλος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel είπε ότι χρειάζεται σεμνότητα και ψυχραιμία όσον αφορά τους πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών γιατί, όπως ανέφερε, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο σύνολο των περιφερειών που κρίθηκαν στον α΄γύρο τα αποτελέσματα που έφεραν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ήταν πίσω από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2023», γεγονός που όπως είπε πρέπει να προβληματίσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα, λόγια το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αδειάζει ουσιαστικά τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη που πανηγυρίζει για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Εξηγεί μάλιστα ότι στον β΄γύρο υπήρξαν ανατροπές υπέρ των υποψηφιοτήτων που στήριξε η Χαριλάου Τρικούπη καθώς αθροίστηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις, ενώ ανέφερε πως και πολλοί κομμουνιστές αντίθετα με την επίσημη γραμμή του ΚΚΕ, ψήφισαν τελικά τον Χάρη Δούκα, όπως φαίνεται ότι έκαναν και δεξιοί πολίτες. Αυτό ακριβώς είπε θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ να σκεφτεί με έναν θετικό τρόπο. Την ίδια στιγμή σχολίασε και το ζήτημα της κρίσης αντιπροσώπευσης που χαρακτηρίζει τους πολίτες, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην τεράστια αποχή.

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι χρειάζεται σύνεση και ωριμότητα προκειμένου «να σκεφτούμε το εγχείρημα μια μεγάλης Κεντροαριστεράς», ενώ υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. Μάλιστα, μια μόλις ημέρα μετά τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Χάρης Καστανίδης ανέφερε ότι κάνει λόγο για σύνεση γιατί ακούει από εκπροσώπους του κόμματος να ζητωκραυγάζουν για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τις οποίες και ανέφερε το μέλος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, το κόμμα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Χάρης Καστανίδης σε πλήρως αντίθετη γραμμή από αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που επιμένει να επιτίθεται στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, αν και εκείνος τονίζει την ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής Κεντροαριστερής παράταξης, επεσήμανε ότι για να υπάρξει προοπτική δεν πρέπει να μείνει ανέγγιχτη η κυριαρχία Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως για πρώτη φορά το άθροισμα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων εκλογικά είναι μικρότερα από αυτό της της δεξιάς. «Η άθροιση των δύο κομμάτων της κεντροαριστεράς δεν κάνει ούτε 30% όταν ο Μητσοτάκης έχει περίπου 41%» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σχολίασε πως είναι αδιάφορο να μιλάμε για το ποιος θα είναι δεύτερος και ποιος τρίτος, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αν τα ποσοστά τους παραμείνουν τόσο χαμηλά, λέγοντας πως εκείνο που θέλεις είναι μια Κεντροαριστερά που να αγγίζει το 40% για να γίνει αξιόπιστη κυβερνητική λύση ενόψει πολύ δύσκολων συνθηκών και τόνισε ότι πρέπει να λείψει η ανταγωνιστική σχέση. Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη, και σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στο OPEN αναρωτήθηκε με έντονο ύφος τι εννοεί ο κύριος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι είναι υπέρ της σύγκλησης των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά ότι δεν θα κάνει παζάρια κορυφής, «ότι δηλαδή σταματώ τη σύγκληση ή μια συνεννόηση ακόμη και σε κρίσιμα θέματα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε, αναφερόμενος και σε κρίσιμα εθνικά θέματα, ότι ο μόνος τρόπος για να συγκρατήσεις τα «γκέμια» της κυβέρνησης χρειάζεσαι μια ισχυρή Κεντροαριστερά.

Διαβάστε σχετικά: Οι πολίτες προτίμησαν τον Χάρη Δούκα στο Mega απέναντι στο Open και τον Ανδρουλάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter