«Αδέσποτα Κορμιά»: Πλήθος κόσμου έξω από το Ολύμπιον παρά την απαγόρευση (Photos – Videos)

«Αδέσποτα Κορμιά»: Πλήθος κόσμου έξω από το Ολύμπιον παρά την απαγόρευση (Photos – Videos)

Πλήθος κόσμου, παρά την απαγόρευση, συγκεντρώθηκε έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μετά το σκοταδιστικό κάλεσμα ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων.

Αριστερές οργανώσεις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην πλατεία, με πανό στο οποίο ανέγραφαν: «Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες, ενάντια στην ομοφοβία και στις επιθέσεις στην LGBTQ+ κοινότητα. Οι απαγορεύσεις δεν μας σταματούν, σπάμε το νόμο στο δρόμο» και «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό».

Νωρίτερα απετράπη φοιτητική αντισυγκέντρωση έξω από το θέατρο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν το πλήθος από τη Μητροπόλεως μέχρι και το ΑΠΘ.

Σκοπός της συγκέντρωσής τους ήταν η διαμαρτυρία για τη συγκέντρωση εθνικιστικής οργάνωσης μπροστά στο Ολύμπιον όπου θα προβαλλόταν ταινία.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 7 το απόγευμα έχει αναρτηθεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Κινηματογράφο «Ολύμπιον», με αφορμή την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», που απεικονίζει σταυρωμένη μία ημίγυμνη εγκυμονούσα. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί απόψε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς είναι σε ισχύ απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν από τις δυνάμεις στην οδό Φιλίππου, σε σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης.

Διαβάστε επίσης: «Αδέσποτα Κορμιά»: «Αντίθετη στις αξίες μου η λογοκρισία» απαντά στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης η πρόεδρος του Φεστιβάλ

Σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών» ζητά η «Νίκη» για το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου

ΕΣΠΕΚ: Όχι στο νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΑ-Όχι στη λογοκρισία και τον σκοταδισμό

Απαγόρευση συναθροίσεων για σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter