Αφγανιστάν: Γιατί οι Αμερικάνοι σκέφτονται να αφήσουν πίσω μερικές εκατοντάδες στρατιώτες

Αφγανιστάν: Γιατί οι Αμερικάνοι σκέφτονται να αφήσουν πίσω μερικές εκατοντάδες στρατιώτες

Περίπου 650 στρατιώτες σκέφτονται να αφήσουν πίσω οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Associated Press.

Οι στρατιώτες θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πρεσβειών και των διπλωματών στη Καμπούλ. Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζόν Κίρμπυ, δήλωσε ότι η ασφάλεια της πρεσβείας στην Καμπούλ «θα είναι πέρα από αυτό που βλέπεις στη κανονικές πρεσβείες»

Ακόμη, πιθανολογείται ότι ένα τμήμα των στρατευμάτων θα εγκατασταθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου θα αναλάβουν την ασφάλεια του από κοινού με τα τουρκικά στρατεύματα, διατηρώντας παράλληλα την μόνη σύνδεση του Αφγανιστάν με τον έξω κόσμο.

Την ίδια στιγμή, διαρρέεται στην έκθεση ότι το χρονοδιάγραμμα της αποχώρηση ενδέχεται να επιταχυνθεί, μετατρέποντας τη συγκροτημένη αποχώρηση σε άτακτη.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναγγελθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν η αποχώρηση όλων των Αμερικανικών στρατευμάτων έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Ημέρα συμβολική για τις ΗΠΑ, αφού τότε είχε πραγματοποιηθεί το χτύπημα στους δίδυμους πύργους το 2001. Το οποίο χτύπημα έδωσε το έναυσμα για τον εικοσαετή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την εισβολή του Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια πολεμώντας στο Αφγανιστάν, αποτυγχάνοντας να νικήσουν τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, ενώ άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες τόσο Αφγανούς, όσο και Αμερικάνους.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter