Αφημένοι στην τύχη τους οι Έλληνες στο Κίεβο – «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, μου είπαν να πάω δυτικά»

Αφημένοι στην τύχη τους οι Έλληνες στο Κίεβο – «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, μου είπαν να πάω δυτικά»

Στην… τύχη τους είναι εγκαταλελειμμένοι οι Έλληνες στην εμπόλεμη Ουκρανία τη στιγμή που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν εκκωφαντικά, βομβαρδισμοί καταγράφονται στα ανατολικά και υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις ακόμα και στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.

Ενόσω η ρωσική εισβολή είναι σε εξέλιξη, Έλληνες πολίτες -μόνιμοι κάτοικοι και μη- παραμένουν επί ουκρανικού εδάφους, εμφανώς θορυβημένοι από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί, απευθύνονται στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο η οποία, όπως καταγγέλλουν στο documentonews.gr, τους απαντά με… κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε «χρησμό», παρά σε επίσημη οδηγία μπροστά στον φόβο ακόμα και μίας γενικευμένης σύρραξης στη χώρα.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο», τονίζει στο documentonews.gr, Έλληνας που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην περιοχή του Κιέβου. Όπως υπογραμμίζει, απευθύνθηκε στην ελληνική πρεσβεία αναζητώντας πληροφορίες για να μπορέσει να φύγει από τη χώρα. Η απάντηση που έλαβε; «Ο σώζων εαυτόν σωθήτο, μου είπαν να πάω προς τα δυτικά», λέει με απογοήτευση, σημειώνοντας πως του είπαν να πάει με το δικό του αυτοκίνητό του προς την Πολωνία.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην ουκρανική πρωτεύουσα, σημείωσε: «Οι Ουκρανοί είναι ψύχραιμοι» και συνεχίζει: «Υπάρχουν ουρές στα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ο κόσμος φεύγει προς τα δυτικά. Πάνε προς Πολωνία. Αν θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα».

Χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκεί ή έως ότου φτάσουν εκεί.

Πόλεμος και… καραντίνα

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως χρειάστηκε να παραμείνει σε καραντίνα στο Κίεβο και δεν επέτρεψε νωρίτερα στην Ελλάδα, επειδή νόσησε από κορονοϊό, τη στιγμή που ήταν εξαιρετικά πιθανή μία ενδεχόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. «Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη», υπογραμμίζει.

Θα υπάρξει κάποια μέριμνα, οποιαδήποτε ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση για αυτούς τους ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία; Ή μήπως θα αρκεστούμε στις διατυπώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το… «διεθνές κύρος» Μητσοτάκη και οι άνθρωποι θα μείνουν αφημένοι στην τύχη τους;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter