Αγωνία στη Λάρισα: Φουσκώνει απειλητικά ο Πηνειός – Εκκενώνονται χωριά (Photos – Videos)

Αγωνία στη Λάρισα: Φουσκώνει απειλητικά ο Πηνειός – Εκκενώνονται χωριά (Photos – Videos)

Αγωνία επικρατεί στην πόλη της Λάρισας καθώς φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός ποταμός με τον δήμαρχο της πόλης να δηλώνει ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από το βράδυ της Πέμπτης κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμό κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Μέσα στην πόλη της Λαρισας τα νερά

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Λάρισας. Τα νερά ήδη έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ από αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του larissanet από το εσωτερικό του κτιρίου, τον περιβάλλοντα χώρο, όπως και από την κατάσταση που επικρατεί πίσω ακριβώς από το Παλιά Σφαγεία στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού.

Απαγόρευση διέλευσης στην πεζογέφυρα στη Λάρισα

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει απαγορευτεί η διέλευση των πολιτών από την πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς έχουν τοποθετηθεί κορδέλες.

Συνάμα, σακιά με άμμο βρίσκονται στο ύψος των διαδρόμων που οδηγούν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, η οποία διαπερνά την πόλη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νωρίς το πρωί της Παρασκευής επιχείρηση απομάκρυνση υδάτων, από παραποτάμιο δρόμο στη συνοικία των Αμπελοκήπων, στη Λάρισα. Ο λόγος για τη συμβολή των οδών Γκύζη και Εορδαίας, όπου στο σημείο βρίσκεται μεγάλος φορτωτής ο οποίος «επιστρέφει» τα νερά στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού.

Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, το οποίο εργάζεται για την απομάκρυνση των νερών, ενώ έχουν τοποθετηθεί και αναχώματα, ώστε το νερό να μην προχωρήσει προς το εσωτερικό της συνοικίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter