Αίσιο τέλος για τους 80 μετανάστες στη νότια Κρήτη: Αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες (Photos)

Αίσιο τέλος για τους 80 μετανάστες στη νότια Κρήτη: Αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες (Photos)

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση στους Καλούς Λιμένες 80 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, το οποίο εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης. Πρόκειται για 51 άνδρες, 17 γυναίκες – μία έγκυος και 12 παιδιά. Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Σύροι κατά δήλωσή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: Στους 59 οι νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες (Photos – Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις τοπικές λιμενικές αρχές σήμανε συναγερμός λίγο πριν από τις 6 το πρωί σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου, όταν ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι ιστιοφόρο, με περίπου 80 μετανάστες, το οποίο έπλεε στα ανοικτά των Σφακίων, επρόκειτο να οδηγηθεί στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Στους Καλούς Λιμένες έσπευσαν λιμενικοί, αστυνομικοί, μέλη του Ερυθρού Σταυρού από το Τμήμα Μοιρών και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, παρότι δεν υπήρχε αναφορά για ανάγκη παροχής ιατρικής φροντίδας.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από τα σκάφη των Λιμενικών Σταθμών Ιεράπετρας, Παλαιόχωρας και Αγίας Γαλήνης στους Καλούς Λιμένες, όπου αποβιβάστηκαν με λάντζες.

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί και αφού έγινε η καταμέτρηση και ένας πρώτος έλεγχος των μεταναστών, που είναι καλά στην υγεία τους, επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία – τα δύο της ΕΛΑΣ, με προορισμό το Ηράκλειο.

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter