Ακρίβεια: «Αλμυρή» φέτος και η Βασιλόπιτα – Πόσο κοστίζει (Video)

Ακρίβεια: «Αλμυρή» φέτος και η Βασιλόπιτα – Πόσο κοστίζει (Video)

Την ξέφρενη πορεία της ακρίβειας ακολουθεί και η «βασίλισσα» του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Μία βόλτα στα ζαχαροπλαστεία αλλά και τα σούπερ μάρκετ, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, πως θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, με το παραδοσιακό έδεσμα να αφήνει πλέον μια…«αλμυρή γεύση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στα σούπερ μάρκετ οι τιμές για το απλό τσουρέκι ιδιωτικής ετικέτας ξεκινούν από τα 3 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 16,50 ευρώ αν πρόκειται για.. επώνυμη βασιλόπιτα τύπου κέικ με επικάλυψη σοκολάτας.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της κοροϊδίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το «καλάθι των Χριστουγέννων», είναι το γεγονός ότι η τιμή της βασιλόπιτας «εντός καλαθιού» ξεκινά -για τα 700γρ- από τα 5,15 ευρώ, ωστόσο η ίδια βασιλόπιτα, «εκτός καλαθιού» πάλι 700 γραμμαρίων κοστίζει σε άλλο σούπερ μάρκετ 4,56 ευρώ.

Στα ζαχαροπλαστεία οι τιμές για τις μη συσκευασμένες βασιλόπιτες, με επικάλυψη σοκολάτας φτάνουν τα 20 ευρώ. Αν κάποιος προτιμά το τσουρέκι, θα πληρώσει κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι, καθώς λόγω της αύξηση στο βούτυρο η τιμή της έχει φτάσει τα 9,90 ευρώ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter