Ακύρωσαν τον Τεντόγλου για τα …παπούτσια – Η αντίδραση του Ολυμπιονίκη

Ακύρωσαν τον Τεντόγλου για τα …παπούτσια – Η αντίδραση του Ολυμπιονίκη

Την ακύρωση του Μίλτου Τεντόγλου στο πρόσφατο μήτιγκ του Τορούν, όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,40 μ., αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του στίβου.

«Φορούσε λάθος παπούτσια», ήταν η αιτιολογία! Στα επίσημα αποτελέσματα, εμφανίζεται ως νικητής ο Σουηδός Μόντλερ. Ο Τεντόγλου καλείται να επιστρέψει στους Πολωνούς το χρηματικό έπαθλο, ενώ χάνει και τους πόντους που είχε κερδίσει για την ειδική βαθμολογία της σεζόν.

Ο Τεντόγλου επαναστάτησε μόλις έμαθε τα μαντάτα και έσπευσε να διαμαρτυρηθεί έντονα με γεμάτη υπονοούμενα ανάρτησή του στο Instagram, όπου εξηγεί (με τις σχετικές φωτογραφίες) ότι τα παπούτσια του ήταν ολόιδια με τα συγκεκριμένα, αλλά …διαφορετικού χρώματος, αφού πρόκειται για μία καινούρια Special Edition. Το περιεχόμενο της ανάρτησής του είναι το εξής:

«Η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν καμία ιδέα από παπούτσια και το άθλημα. Και αποφασίζουν εκείνοι ποια παπούτσια είναι ΟΚ και ποια όχι, για τους αθλητές. Πιστεύουν ότι αν ένα παπούτσι είναι χοντρό στο πίσω μέρος είναι καλό για εμάς. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι αχρείαστο αλλά κάνει και το παπούτσι βαρύ και δύσκολο να τρέξεις.

Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8.40μ γιατί φορούσα το παπούτσι της πρώτης εικόνας. Ενώ τα παπούτσια στη 2η και 3η εικόνα είναι ΟΚ για μήκος. Τα παπούτσια των πρώτων δύο φωτογραφιών είναι τα ίδια, σε διαφορετικό χρώμα παρεμπιπτόντως.

Είχατε τσεκάρει τα παπούτσια (των αθλητών) από τα παλιά ρεκόρ; Είχαν εκείνοι λέιζερ στη βαλβίδα τους; Νομίζω πως πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές για μένα. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8.40μ, μπορώ να πηδήξω τόσο όπτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το αστείο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα ώστε να «επιτρέπεται». Και προφανώς είναι ΟΚ να χάσεις τρία αντι-ντόπινγκ τεστ αλλά όχι να φορέσεις αυτά τα παπούτσια. Ο Black Panther είναι πολύ δυνατός».

Τη θέση του Μίτλου Τεντόγλου υπερασπίστηκαν με σχόλια άλλοι πρωταθλητές, όπως οι Κατερίνα Στεφανίδη, Περικλής Ιακωβάκης, Εμμανουήλ Καραλής, Ιβάνα Σπάνοβιτς, Κατερίν Ιμπάργουεν. Ο Τεντόγλου θα συμμετάσχει απόψε σε σημαντική ημερίδα στο Λιεβέν του Βελγίου, ενώ προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθείς τις αρχές Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter