Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νίψα – Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα (Videos)

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αναζωπύρωση στη Νίψα – Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα (Videos)

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι μάχες πυροσβεστών και εθελοντών για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου στην Αλεξανδρούπολη. Έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, με την περιοχή να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Νίψα.  «Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν», ανέφερε στο Open TV,  εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι το ανατολικό, που εκτείνεται προς το χωριό Μοναστηράκι, νοτίως του Δορίσκου, που έχουν εκκενωθεί από την Κυριακή. Αντίθετα, το μέτωπο προς τις παρυφές της Αλεξανδρούπολης είναι σε ύφεση.

«Παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί. Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέλφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής.

Στο μέτωπο της Νίψας και στο Μοναστηράκι γίνονται από το πρωί μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ κάνουν ρίψεις κατά κύριο λόγο τα εναέρια μέσα. Συνολικά από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την πυρκαγιά 214 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα, με την συνδρομή ισχυρών δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας και των δήμων καθώς και εθελοντές.

 

Παράλληλα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Συγκεκριμένα, οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα,  ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter