Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους (Videos)

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν σπίτια, στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους (Videos)

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι μάχες πυροσβεστών και εθελοντών για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου στην Αλεξανδρούπολη. Έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, με την περιοχή να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας δόθηκε νέα μάχη με τις φλόγες, με τους κατοίκους να επιχειρούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Φερών.

Το μεγαλύτερο μέτωπο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται στο χωριό Μοναστηράκι. Στην περιοχή ξεκινήσαν με το πρώτο φως τις ημέρας πτήσεις τα εναέρια μέσα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Συγκεκριμένα, οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα,  ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter