Αλέξης Τσίπρας: Να γίνουμε το αντίπαλο δέος απέναντι σε μια δεξιά, καθεστωτική αντίληψη

Αλέξης Τσίπρας: Να γίνουμε το αντίπαλο δέος απέναντι σε μια δεξιά, καθεστωτική αντίληψη

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, μη διστάζοντας να κάνει λόγο περί «απάτης».

«Η ΝΔ εξαγγέλλει και υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν θα υλοποιήσει, γιατί το πραγματικό της πρόγραμμα είναι αυτό το οποίο κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες. Όχι πολύ καιρό πριν, δύο μήνες πριν. Τέλη Απριλίου το κατέθεσε. Όπου δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη. Άρα, λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει και κάποιο από αυτά φανέρωσε ο κ. Πνευματικός με όλα όσα είπε για το σχέδιο για την Υγεία: ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, συρρίκνωση δαπανών, ακόμη και διαλογή ασθενών, διότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις ακριβές θεραπείες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε αναφερόμενος στο ΕΣΥ.

«Πριν από δυο εβδομάδες μπήκε στη δημόσια συζήτηση προεκλογικά το θέμα της Υγείας από τρία περιστατικά που συνέπεσαν το ένα μετά το άλλο. Τον άδικο θάνατο μιας 63χρονης πάνω σε μια καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στην Κω, επειδή δεν ήρθε το ΕΚΑΒ. Τον άδικο θάνατο μιας εγκύου 19χρονης στη Νέα Μάκρη, επειδή δεν πήγε το ΕΚΑΒ. Και τον άδικο θάνατο μιας τουρίστριας στη Χαλκιδική, επειδή δεν πήγε το ΕΚΑΒ.Σήμερα έχουμε επίσης -τυγχάνει σήμερα που είμαι εγώ εδώ- από το πρωί δυο επίσης περιστατικά που δείχνουν την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ένα νέο παιδί στη Θεσσαλονίκη» είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Αυτή η εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ξέρετε, δεν είναι από λάθος. Είναι από επιλογή. Διότι εμείς κρατήσαμε όρθια τα νοσοκομεία όταν είχαμε τρόικα, όταν είχαμε μνημόνια και κάθε χαραμάδα που βρίσκαμε στη διαπραγμάτευση, όταν οι αντίπαλοί μας λέγανε γερά Γερούν και βάστα Σόιμπλε, προσπαθούσαμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και εντάξαμε 2.500.000 ανασφάλιστους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και κρατήσαμε, επαναλαμβάνω, όρθια τα νοσοκομεία με προσλήψεις. Όσο μπορούσαμε. Τα κρατήσαμε όρθια.».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Εμείς λέμε, έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα. Απολύτως κοστολογημένο. Κοστίζει λιγότερο από 5,5 δισ. το πρώτο έτος. Όταν λοιπόν φτάσαμε στο σημείο εκείνο όπου συνειδητοποιήσαμε ότι δεν οδηγεί πουθενά αυτή η κουβέντα – διότι, ξέρετε, δεν είναι σοβαρό να κάνεις μια συζήτηση ανάμεσα σε κόμματα που είναι κόμματα εξουσίας, που έχουν κυβερνήσει και να μην μπορεί να συμφωνήσεις σε αυτονόητα πράγματα. Μπορεί να διαφωνώ εγώ με εσάς για το σχέδιο, για την πολιτική. Αλλά δεν μπορώ να διαφωνώ ότι ένα ποτήρι κάνει 5 ευρώ και εσύ να το έχεις κάνει 15. Δηλαδή, κάποια πράγματα είναι δεδομένα.».

Αναφερόμενος στο κράτος δικαίου ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Αυτό που με τρομάζει και νομίζω ότι πρέπει να τρομάξει κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, κυρία Γιάμαλη, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Δημοκρατία τύπου Ουγγαρίας, τύπου Όρμπαν. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι δεν θέλει απλά να κερδίσει τις εκλογές, θέλει να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Δεν θέλει να είναι απλά πρωθυπουργός, θέλει να είναι ένας ανεξέλεγκτος ηγεμόνας. Έχει καταφέρει την προηγούμενη τετραετία να έχει την παγκόσμια κατάταξη νούμερο 108 τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, με δικές του πρωτοβουλίες το κατάφερε αυτό. Δηλαδή να έχει μια σχεδόν ελεγχόμενη ενημέρωση. Υπάρχουν προφανώς και χαραμάδες, αλίμονο. Αλλά έχει καταφέρει να ελέγξει μεγάλο μέρος της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των πολιτών.».

«Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ για να δώσουμε αυτή τη μάχη. Η Ελλάδα είναι ισχυρή Δημοκρατία, η κοινωνία έχει ανάγκη στήριξης και προστασίας. Εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε κοινωνική ομάδα που θα βρεθεί στο στόχαστρο. Είμαστε εδώ για να είμαστε πραγματικά ο αντίπαλος πόλος και το αντίπαλο δέος σε μια δεξιά καθεστωτική αντίληψη και πολιτική» επισήμανε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα της 21ης του Μάη. Είναι μια άλλη εκλογική αναμέτρηση. Τίποτα δεν έχει τελειώσει πριν κριθεί οριστικά από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αλλά το είπα σε πολλές μου ομιλίες και το επαναλαμβάνω: θα πάμε μαζί μέχρι την κάλπη να δώσουμε τη μάχη και θα είμαστε μαζί και την επόμενη των εκλογών, στις μάχες που έρχονται.».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Πάτρα: Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς – Αέρας κοπανιστός όσα υπόσχεται η ΝΔ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter