Τσίπρας από Πάτρα: Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς – Αέρας κοπανιστός όσα υπόσχεται η ΝΔ (Video)

Τσίπρας από Πάτρα: Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς – Αέρας κοπανιστός όσα υπόσχεται η ΝΔ (Video)

«Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη. Μαζί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Μαζί όμως θα είμαστε κι από Δευτέρα. Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη προοδευτική παράταξη, κυβερνώσα δύναμη ξανά» διεμήνυσε από την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την πατρίδα για την ανθρώπινη ζωή που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Και δεν τη μετράμε ούτε σε ευρώ, ούτε σε ψήφους».

«Προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δε τα κατάφεραν όμως τότε που όλα τα σκιαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων» ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι «Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Ότι οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του».

Ακολούθως περιέγραψε το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής: «Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν είναι ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Με μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς. Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον και με πόση δύναμη θέλουν στη θέση της κυβέρνησης. Και ποιον και με πόση δύναμη στη θέση της αντιπολίτευσης. Και στην κρίση του λαού τη Κυριακή θα είναι δυο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης. Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα της ΝΔ. Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας για ΝΔ: Όλα όσα υπόσχονται είναι αέρας κοπανιστός

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι «το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες». Όπως τόνισε, δεν είναι οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη αλλά «αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλλες».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη, ο οποίος ομολόγησε δημόσια ότι καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσαν στις Βρυξέλλες. «Ομολόγησε δημόσια ότι όλα όσα υπόσχονται είναι αέρας κοπανιστός. Ακοστολόγητα ευχολόγια. Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Γιατί το αληθινό πρόγραμμά τους δε προβλέπει αυξήσεις στο μέσο μισθό της τάξης του 25%, αλλά καθηλωμένο μέσο πραγματικό μισθό την επόμενη τετραετία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν. Δεν προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια.

Και προβλέπει πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Οφείλει λοιπόν, ο κος Μητσοτάκης είτε να αποπέμψει και τον κο Σκυλακάκη που φανέρωσε την αλήθεια, είτε να ζητήσει μια συγνώμη στους Έλληνες πολίτες.

Να τους πει: Συγνώμη σας εξαπάτησα. Και να αποκαλύψει το αληθινό του πρόγραμμα. Γιατί μέχρι σήμερα, στις εξαγγελίες τους, λένε πράγματα που δεν έχουν σκοπό να υλοποιήσουν. Και κρύβουν επιμελώς άλλα, που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν».

Οι διαφορές στα προγράμματα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε και στα εκ διαμέτρου αντίθετα προγράμματά, τονίζοντας ότι οι διαφορές δεν εντοπίζονται μόνο στην υγεία.

«Στο δίλημμα ανθρωπιά ή βαρβαρότητα έχουμε προ πολλού διαλέξει πλευρά. Και αυτή η επιλογή αναδεικνύει τις διαφορές μας σε όλες τις προγραμματικές μας πτυχές» τόνισε και συμπλήρωσε:

  • «Είναι στις εργασιακές σχέσεις, στο οκτάωρο και στα εργασιακά δικαιώματα.
  • Είναι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Είναι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην αναδιανομή του εισοδήματος.
  • Είναι στην παιδεία, την ενέργεια, το νερό»

«Μαζί με την υγεία έχουν βάλει στο επίκεντρο του στόχου τους και την Παιδεία. Με τη βάση εισαγωγής έκαναν το πρώτο βήμα. Κλείνουν Τμήματα και Σχολές στην Περιφέρεια, που διψάει για ζωή, γνώση, πολιτισμό, οικονομική ανάπτυξη. Που αιμορραγεί με το brain-drain, όχι μόνο προς το εξωτερικό αλλά και προς το κέντρο, την πρωτεύουσα, την Αθήνα. Γιατί; Για να δώσουν χώρο στην κερδοσκοπία. Παντού και πάντα το κέρδος, ακόμα και σε κρίσιμες για τη ζωή των πολλών υποδομές. Αυτή τη συνταγή εφάρμοσαν για τη ΔΕΗ. Αυτό θέλουν να κάνουν για το νερό, για αυτό και ψήφισαν ρυθμιστική αρχή» σημείωσε επίσης.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ένα δίκαιο, προοδευτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα» όπως τόνισε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «προβλέπει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που δίνει χώρο στην καινοτομία, τη γνώση, τη δίκαιη κατανομή των πόρων, τον περιορισμό των ανισοτήτων. Και κλείνει την πόρτα στην λογική της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, των εξαγορών και των ιδιωτικοποιήσεων, που παρουσιάζονται τάχα ως επενδύσεις.

Με στήριξη των αναγκών της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, της μισθωτής εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των νέων ανθρώπων. Προβλέπει την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ άμεσα, με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους, 13η σύνταξη, αναδρομικά και 7,5% αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Προβλέπει τη μείωση των έμμεσων φόρων, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Και βεβαίως την φορολόγηση των υπερκερδών των κολοσσών της ενέργειας και των διυλιστηρίων, που έκαναν την κρίση ευκαιρία πλουτισμού και συσσώρευσαν 6 δισ. υπερκέρδη σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας, των πολιτών.
Προβλέπει ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων της μισθωτής εργασίας.
Προβλέπει την οικοδόμηση ενός νέου ΕΣΥ, μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση με ποιοτικά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια και με έμφαση στην έρευνα.
Προβλέπει ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας για όλους που θα περιορίζει τις ανισότητες με ποιοτικές υπηρεσίες και φροντίδα για όλους και για όλες, για το παιδί, για τις μητέρες, για τα νέα ζευγάρια, για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με αναπηρία.
Την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, για να αποτραπεί η μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας στην ιστορία της χώρας, υπέρ λίγων και ξένων συμφερόντων.

Και ταυτόχρονα ένα κράτος ισχυρό, παρεμβατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό, που δεν θα αποτελεί κομματικό ή οικογενειακό λάφυρο, αλλά εργαλείο ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτές, φίλες και φίλοι, είναι οι δικές μας προγραμματικές θέσεις.

Οι θέσεις αυτές υλοποιούν στην πράξη τις αξίες μας. Αυτό είναι το πρόγραμμα μας, που αντιπαρατίθεται στο πρόγραμμα της ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή. Και ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός είναι και η στρατηγική για την εφαρμογή του.

Η δική μας στρατηγική είναι στρατηγική ισχυρής δημοκρατίας, κοινωνίας των πολιτών, συμμετοχής, διαλόγου, αντιπαράθεσης για όσα απασχολούν τους ανθρώπους. Μ’ αυτή τη στρατηγική δίνουμε την εκλογική μάχη». 

Το πρόγραμμα της ΝΔ αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «η στρατηγική της ΝΔ βρίσκεται στον αντίποδα. Το πρόγραμμά της αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι στη ΝΔ δεν κρύβουν ότι δεν θέλουν μόνο να κερδίσουν «αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφυλίους, μικρών κομμάτων αντιπολίτευση» τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter