Αλέξης Χαρίτσης: Ο Σάντσεθ μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα όσο ο Μητσοτάκης εξαπατά τους πολίτες με marketpass

Αλέξης Χαρίτσης: Ο Σάντσεθ μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα όσο ο Μητσοτάκης εξαπατά τους πολίτες με marketpass

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις ανεπαρκείς πολιτικές στην ακρίβεια εξαπολύει ο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ισπανικής κυβέρνησης για κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και «πάγωμα» των ενοικίων.

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ισπανίας ανακοίνωσε απόψε ότι μηδενίζει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Εδώ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπατά τους πολίτες με marketpass και το καλάθι του νοικοκυριού» σχολιάζει ο Αλ. Χαρίτσης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου του 2023 καταργείται ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, το γάλα, μειώνεται στο ελαιόλαδο και στα ζυμαρικά. Επιπλέον, η ισπανική κυβέρνηση διατηρεί τη μείωση του φόρου στο ρεύμα, από το 10% στο 5%, για άλλους έξι μήνες, ενώ θα διανείμει νέα επιταγή 200 ευρώ για πολίτες με εισοδήματα κάτω των 27.000 ευρώ ετησίως, μέτρο που εκτιμάται πως αφορά 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ καταργεί τον ΦΠΑ στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter