«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από την κυβέρνηση για τις «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από την κυβέρνηση για τις «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη

Πίσω από την απόφαση της Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, εξακολουθεί να κρύβεται η κυβέρνηση, παρά τα ερωτηματικά που προκαλούν οι «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο πρώην υπουργών Υγείας, για τις οποίες ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην τους καλέσει σε περαιτέρω εξηγήσεις.

«Δεν έχει προκύψει κανένα θέμα. Το μοναδικό που έχει προκύψει είναι η αρχειοθέτηση των υποθέσεων» ήταν η προ εβδομάδος απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τις αδιευκρίνιστες πιστώσεις ύψους τουλάχιστον 350.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη, που προέκυψαν κατά την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση Novartis.

«Οφείλει ένας υπουργός περισσότερες απαντήσεις στους πολίτες για αδιευκρίνιστα ποσά στους λογαριασμούς του, ή η κυβέρνηση κρίνει ικανοποιητικές τις απαντήσεις του κ. Γεωργιάδη;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γιάννη Οικονόμου από το documentonews.gr την περασμένη εβδομάδα, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να αρκείται στα παραπάνω, φτάνοντας στο σημείο να «καλύψει» τελικά και τους δέκα πολιτικούς που ελέγχθηκαν από τη Δικαιοσύνη, σπεύδοντας ωστόσο στη συνέχεια να βάλει έναν αστερίσκο «για όσους η υπόθεσή τους έχει τεθεί στο αρχείο», αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη κατηγορείται για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Πλέον, από την πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκύπτουν στους τραπεζικού λογαριασμούς του ίδιου και της συζύγου του αντίστοιχες «αδιευκρίνιστες πιστώσεις» που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, με εισαγγελέα να μην καλεί τον πρώην Επίτροπο σε εξηγήσεις για τα σημαντικά αυτά ποσά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του documentonews.gr, για παράδειγμα το 2006 οι αδιευκρίνιστες πιστώσεις ανέρχονται σε 134.492 ευρώ, το 2007 σε 230.250 ευρώ, το 2008 σε 38.765 ευρώ και το 2009 σε 130.400 ευρώ. Πρόκειται για τις χρονιές κατά τις οποίες ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Στη συνέχεια οι αδιευκρίνιστες πιστώσεις μειώνονται αλλά παραμένουν σταθερές κάθε χρόνο. Ειδικότερα το 2010 ανήλθαν σε 97.470 ευρώ, το 2011 σε 38.804 ευρώ, το 2012 σε 76.874 ευρώ, το 2013 σε 22.000 ευρώ, το 2014 σε 24.000 ευρώ, το 2015 σε 21.900 ευρώ, το 2016 σε 26.000 ευρώ, το 2017 σε 67.400 ευρώ, ενώ για το 2018, «δεν εξήχθησαν οριστικά συμπεράσματα όπως επισημαίνεται».

Διαβάστε επίσης: Αρχειοθέτηση Αβραμόπουλου για Novartis: Αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ τα αδιευκρίνιστα ποσά που εντοπίστηκαν

Σε ερώτηση που τέθηκε εκ νέου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο από το documentonews.gr, για το εάν οφείλει ένας πρώην ή νυν υπουργός να δώσεις περισσότερες εξηγήσεις για τόσο σημαντικές αδιευκρίνιστες πιστώσεις στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ο Γ. Οικονόμου επέμεινε στη λογική του «κανένα θέμα».

«Η Δικαιοσύνη για να προβεί στις συγκεκριμένες πράξεις, προφανώς θα έχει διευκρινίσει τα πάντα» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «δεν είναι θέμα της κυβέρνησης οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter