Αλλα υποστηρίζει ο Τσίπρας, άλλα ο Ξανθός για τις VIP ΜΕΘ

Εκθετο αφήνει τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις VIP ΜΕΘ που αποκάλυψε ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι οποίες είναι κενές και δεν χρησιμοποιούνται για πολίτες που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής, αλλά περιμένουν μήπως χρειαστούν για κάποια «υψηλά» πρόσωπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα επιτέθηκε σκληρά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, για τις οποίες παρενέβη ήδη η Εισαγγελία.

Κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα, πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

Τελείως σε διαφορετική κατεύθυνση από τον τομεάρχη και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στο δελτίο του Kontra εμφανίστηκε ως άτυπος εκπρόσωπος του Θάνου Πλεύρη όπου σχολιάζοντας τις καταγγελίες από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί και ότι είναι εκτός μάχης κρατημένες για «VIP περιστατικά» απάντησε ότι «αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο αν υπήρξαν περιπτώσεις προτεραιοποίησης VIP για ΜΕΘ

Ξανθός σε θέση Πλεύρη για τις VIP ΜΕΘ

Ο Ρωμανός αποθεώνει τον Ξανθό για τις VIP ΜΕΘ

Ο Πλεύρης πάει στον εισαγγελέα τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ