Αμαζόνιος: Στο φως τεράστια αρχαία χαμένη πόλη – Ήταν κρυμμένη στη ζούγκλα (Photos)

Αμαζόνιος: Στο φως τεράστια αρχαία χαμένη πόλη – Ήταν κρυμμένη στη ζούγκλα (Photos)

Μία τεράστια αρχαία πόλη ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στον Αμαζόνιο, η οποία βρισκόταν κρυμμένη για χιλιάδες χρόνια κάτω από την πλούσια βλάστηση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σπίτια και οι πλατείες στην περιοχή Upano στο ανατολικό Εκουαδόρ, συνδέονταν μεταξύ τους με ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων και καναλιών.

Η περιοχή βρίσκεται στη σκιά ενός ηφαιστείου που από τη μία δημιούργησε πλούσια τοπικά εδάφη, αλλά μπορεί και να οδήγησε στην καταστροφή της.

Ενώ ήταν γνωστή η ύπαρξη πόλεων στα υψίπεδα της Νότιας Αμερικής, όπως το Μάτσου Πίτσου στο Περού, πιστευόταν ότι οι άνθρωποι ζούσαν μόνο νομαδικά ή σε μικροσκοπικούς οικισμούς στον Αμαζόνιο.

«Αυτός είναι παλαιότερος από οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία που γνωρίζουμε στον Αμαζόνιο. Έχουμε μια ευρωκεντρική άποψη για τον πολιτισμό, αλλά αυτό δείχνει ότι πρέπει αλλά αυτό δείχνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι κουλτούρα και τι πολιτισμός», σημείωσε ο καθηγητής Στέφαν Ροστάιν, διευθυντής έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Γαλλία, που ηγήθηκε της έρευνας.

«Αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τους πολιτισμούς του Αμαζονίου. Οι περισσότεροι εικάζεται ότι αφορούσαν σε μικρές ομάδες, που ζούσαν σε καλύβες, καθάριζαν τη γη και πιθανότατα κυκλοφορούσαν γυμνοί.

Όμως, αυτό δείχνει ότι οι αρχαίοι άνθρωποι ζούσαν σε περίπλοκες αστικές κοινωνίες», σημείωσε ο συν-συγγραφέας Αντουάν Ντόρισον, σύμφωνα με το BBC.

Πόλη ηλικίας 2.500 ετών

Η πόλη χτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια και οι άνθρωποι έζησαν εκεί για έως και 1.000 χρόνια, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια πόσοι άνθρωποι έζησαν εκεί, ωστόσο οι επιστήμονες λένε ότι είναι σίγουρα 10.000 αν όχι 100.000.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν τεχνολογία αισθητήρα λέιζερ, για να εντοπίσουν τα απομεινάρια της πόλης, που βρίσκονταν κάτω από τα πυκνά φυτά και δέντρα της ζούγκλας.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας LiDAR εντόπισαν 6.000 ορθογώνιες πλατφόρμες περίπου 20×10 μέτρων και με ύψος 2 με 3 μέτρα, οι οποίες ήταν τοποθετημένες μαζί γύρω από μια πλατεία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πολλές από αυτές ήταν κατοικίες, αλλά κάποιες χρησιμοποιούνταν για τελετουργικούς σκοπούς. Ένα δίκτυο από ευθύγραμμους δρόμους και μονοπάτια συνέδεε πολλές από τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου ενός που εκτεινόταν σε μήκος 25 χιλιομέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter