Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ζήτημα παραίτησης Κεραμέως θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Ζήτημα παραίτησης Κεραμέως θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Φωτογραφία: In.gr

Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για το σκάνδαλο της διαρροής των απόρρητων προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού αλλά και για την διάρρηξη στο γραφείο της διεύθυνσης εκλογών. Παράλληλα, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι υπάρχει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαιώνιση της νοσηρής κατάστασης στο υπουργείο Εσωτερικών, λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρά αντικυβερνητικά απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση το πρωί της Δευτέρας (Open TV – 29 Απριλίου 2024) αναφορικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, το λεγόμενο email gate (υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου) αλλά και την πρόσφατη υπόθεση διάρρηξης του γραφείου προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών. «Τη μια κλέβουν τα emails χιλιάδων εκλογέων παράνομα. Προσποιούνται ότι τα μάζεψε μόνη η κα. Ασημακοπούλου και πιάνονται ψευδόμενοι. Δεν περνά ένας μήνας και γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή που είναι υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές εκλογές και το υπουργείο κάνει λόγο για “φερόμενη διάρρηξη”», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, απηύθυνε ρητορικά ερωτήσεις: «Είναι δυνατόν; Είναι σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος; Είναι αξιόπιστη κυβέρνηση αυτή;».

Για να απαντήσει ο ίδιος: «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης προς την κα. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη που την καλύπτει. Σοβαρό ζήτημα εμπιστοσύνης. Για εμένα υπάρχει ζήτημα παραίτησης της κυρίας Κεραμέως, το λέω ευθέως. Δεν μπορεί εδώ και ενάμιση μήνα η Υπουργός Εσωτερικών να σιωπά, να κρύβεται. Για μένα η κυρία Κεραμέως έχει χρέος να απολογηθεί και αν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, να παραιτηθεί, διότι είμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές και υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Μάτι: Δυο χρόνια με αναστολή στον Φωστιέρη για κατάθεση ψευδών στοιχείων

Δίκη Μάτι: Την ενοχή Φωστιέρη, Τερζούδη και Ματθαιόπουλου εισηγείται ο εισαγγελέας

Στημένο το παιχνίδι της κάθαρσης

Επικίνδυνη ηρεμία μεταξύ Ιράν – Ισραήλ: Η επιστροφή στον «σκιώδη» πόλεμο και ο απολογισμός

Γάζα: Τριμερής συνάντηση στο Κάιρο με στόχο την εκεχειρία

Super League: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; – Τα δεδομένα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (Videos)

Πέδρο Σάντσεθ: Ανακοινώνει εάν θα παραιτηθεί ή όχι – Τα σενάρια και η επόμενη ημέρα

Μητσοτάκης σε βέρτιγκο – Φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη

Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με πολλά μποφόρ – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Δώρα Αυγέρη: «Δοκιμάζουμε παπούτσια, γιατί τα λιώσαμε» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter