Ανακαλύφθηκε η πρώτη ηχογράφηση συναυλίας των Beatles 60 χρόνια μετά!

Ανακαλύφθηκε η πρώτη ηχογράφηση συναυλίας των Beatles 60 χρόνια μετά!

Ακριβώς 60 χρόνια μετά τη δημιουργία της, ανακαλύφθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη ηχογράφηση συναυλίας των Beatles στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το BBC News, η ηχογράφηση μίας ώρας δημιουργήθηκε από τον John Bloomfield, μαθητή τότε σχολείο Stowe στο Buckinghamshire στις 4 Απριλίου το 1963, όταν τα διάσημα σκαθάρια έδωσαν εκεί μία συναυλία.

Ο Bloomfield, που τώρα είναι 75 ετών, ήταν μόλις 15 ετών σε εκείνο το live. Αποκάλυψε την ύπαρξη της κασέτας όταν η δημοσιογράφος Samira Ahmed επισκέφτηκε το Stowe για να κάνει ένα αφιέρωμα για τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 4 για τα 60 χρόνια από την συναυλία.

“Ήταν μια ιδιαίτερη συναυλία για τους Beatles, με πολύ ανδρικό κοινό. Και το πιο σημαντικό, παρά τις δυνατές φωνές, η ηχογράφηση δεν έχει επηρεαστεί από την αντίδραση του κοινού” έγραψε η Ahmed για την κασέτα.

Το setlist περιλάμβανε τραγούδια από το ντεμπούτο τους “Please Please Me”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1963, καθώς και μερικές R&B διασκευές από το θρυλικό συγκρότημα.

Το live ξεκίνησε με μία live εκδοχή του “‘I Saw Her Standing There”, ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα συνέχισε με μία διασκευή του “Too Much Monkey Business”. Ακούγονται επίσης να δέχονται “παραγγελιές” από τους μαθητές, αλλά και να αστειεύονται μεταξύ τους ανάμεσα στα κομμάτια.

Μέρος της ηχογράφησης ακούστηκε πριν από δύο ημέρες (3 Απριλίου) στην ραδιοφωνική εκπομπή Front Row, μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Η Ahmed και ο Mark Lewisohn, ιστορικός και ειδικός για τους Beatles, είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν ακούσει ολόκληρη την ηχογράφηση. “Η ευκαιρία που μας δίνει αυτή η εντελώς αναπάντεχη κασέτα είναι φανταστική γιατί ακούμε τους Beatles ακριβώς στο χείλος της τεράστιας παγκόσμιας επιτυχίας τους. Μετά από αυτό το σημείο, κάθε ηχογράφηση του κοινού είναι πνιγμένη από τις φωνές” δήλωσε στο BBC ο Lewisohn.

Τη συναυλία των Beatles είχε οργανώσει ο μαθητής του σχολείου David Moores, ο οποίος είχε στείλει το αίτημά του στον μάνατζερ του συγκροτήματος, Brian Epstein. Ο Bloomfield που είχε ενδιαφέρον για την τεχνολογία, κατάφερε να απαθανατίσει την συναυλία.

“Μπορώ να πω ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμή ενηλικιώθηκα. Ακούγεται σαν υπερβολή, αλλά πράγματι συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν από άλλο πλανήτη. Όταν άρχισαν να φωνάζουν συνειδητοποίησα ότι βρισκόμασταν στη μέση του Beatlemania. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει” είπε ο Bloomfield.

Το 2020 το σχολείο είχε τοποθετήσει μία τιμητική πλακέτα για να μνημονεύσουν την επίσκεψη των Beatles, με τον Paul McCartney να σχολιάζει: “Εμείς ως καλά αγόρια εργατικής τάξης δεν είχαμε δει ποτέ έναν χώρο σαν το Stowe και είχαμε σοκαριστεί με τις τρομερές διαφορές στις συνθήκες ζωής”.

Πηγή: monopoli.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter