Αναστάτωση στους φοιτητές για κατάργηση και μεταφορά σχολών από την Σίνδο στις Σέρρες

Αναστάτωση στους φοιτητές για κατάργηση και μεταφορά σχολών από την Σίνδο στις Σέρρες

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η εισήγηση  της Διοικούσας Επιτροπής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, η οποία  προτίθεται να μεταφέρει τα τρία τμήματα της Σχολής Μηχανικών της Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες.

Εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση  θα οδηγήσει στην κατάργηση από τη Θεσσαλονίκη των τμημάτων: Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και  Μηχανικών Περιβάλλοντος, και οι φοιτητές τους  θα πρέπει να μεταφερθούν στις Σέρρες.

Αναλυτικά η εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: 

  • Tην μεταφορά από την Σίνδο στις Σέρρες του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με δεδομένο οτι ανήκει στην σχολή Μηχανικών της ΔΙΠΕΑ και έχει έδρα τις Σέρρες.
  • Την κατάργηση  του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα της Σίνδο με δεδομένο οτι ο αριθμός των εισακτέων κατά το Ακαδημαϊκό έτος  2021-2022 είναι 90 φοιτητές και μόνο 36 φοιτητές προέρχονται από την κατηγορία των ΓΕΛ.
  • Συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με έδρα την Σίνδο με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών με έδρα τις Σέρρες με λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντων τμήματος στις Σέρρες με δεδομένη την συνάφεια γνωστικού αντικειμένου των λειτουργούντων Τμημάτων.

Αναστάτωση στους φοιτητές και στην τοπική κοινωνία 

Όπως εξηγούν στο Documentonews μέλη του συλλόγου φοιτητών η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον φοιτητικό κόσμο αλλά και στις οικογένειες τους  που αναρωτιούνται “γιατί παιδιά που έχουν νοικιάσει σπίτι στη Θεσσαλονίκη γιατί έχουν περάσει εδώ θα χρειαστεί να μετακινηθούν ξαφνικά σε μια άλλη πόλη”.
Οι φοιτητές έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια σειρά κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες. Αύριο Τρίτη έχουν οργανώσει κινητοποιηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη στις 10:30 διαδήλωση στην οδο Αγίας Σοφίας.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην τοπική κοινωνία  ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στον ιστότπο ThessNews, τονίζει ότι: «Αύριο Τρίτη θα ενημερωθώ διεξοδικά για το θέμα από τον πρόεδρο του τμήματος Μηχανικών. Ωστόσο, εννοείται ότι δε συμφωνώ με την απόφαση αυτή.Οι σχολές αυτές είναι απόλυτα συμβατές με τις ανάγκες της περιοχής της Σίνδου, αφού είναι η βιομηχανική περιοχή της πόλης. Είναι μια απόφαση ξαφνική κι απαράδεκτη», προσθέτει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter