Αναβάλλεται η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα μετά το ναυάγιο στην Πύλο

Αναβάλλεται η ομιλία Μητσοτάκη στην Πάτρα μετά το ναυάγιο στην Πύλο

Την αναβολή της προγραμματισμένης ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για το βράδυ της Τετάρτης στην Πάτρα ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπό το βάρος της σοκαριστικής είδησης του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο, με δεκάδες νεκρούς.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Πύλο: Στους 59 οι νεκροί από το ναυάγιο αλιευτικού που μετέφερε μετανάστες (Photos – Video)

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Πειραιώς, την ώρα που ακόμα οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν τις έρευνες.

«Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται» αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να ενημερώσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στη περιοχή, όπως έχει κάνει γνωστό πως θα πράξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 επιβάτες και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι έρευνες του λιμενικου συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι για εντοπισμό ακόμη περισσότερων θυμάτων. Οι αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 59 νεκρούς από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό της Ιταλίας και ανετράπη σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter