Αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο – Εκκενώσεις στην Αχαΐα

Αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο – Εκκενώσεις στην Αχαΐα

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, Αχαΐας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς την Χαλανδρίτσα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Μπορεί το πρωί του Σαββάτου να είχε φανεί ότι οι πυρκαγιές στον νότο του του Δήμου Αγίου Βασιλείου ήταν σε ύφεση, ωστόσο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι καταγράφεται μεγάλη αναζωπύρωση, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης.

Ρέθυμνο: Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στον Άη Γιώργη – Τεράστιες καταστροφές

Όπως είπε ο ίδιος η φωτιά αναζωπυρώθηκε κοντά στο χωριό Αη Γιώργης, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα σπίτια τους. Αυτή την ώρα οι άνεμοι έχουν πάλι ενισχυθεί με μεγάλες ριπές, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο.

Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.

Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα, ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα του δήμου Πατρέων Αχαΐας.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε άλλο σημείο της Κρήτης, στην Κέρη Μαλεβιζίου, σε χορτολιβαδική έκτασση, έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ αυτή στα Πυργιώτικα Ναυπλίου, σε χαμηλή βλάστηση, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όπως και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελληνικό της Βόρειας Κυνουρίας.

Για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Aττική, κεντρική & νότια Εύβοια, Αργολίδα, καθώς και περιοχές της Βοιωτίας & της Κορινθίας, της Κρήτης, της Σάμου, της Ικαρίας, της Χίου & των Ψαρών. Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς και σε αρκετές άλλες περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter