Ανδρουλάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται

Ανδρουλάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: Ίσως θα πρέπει να πάνε φυλακή και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται

Κάθετος σχετικά με το να οδηγηθούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών ενώπιον των ποινικών ευθυνών τους εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο του debate των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη, όπου μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε την παράνομη παρακολούθηση του πρώτου. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν δίστασε ακόμη μια φορά να κρατήσει ίσες πολιτικές αποστάσεις σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σε μια μάλλον άκομψη προσπάθεια να διαφυλάξει το μικροκομματικό συμφέρον της Χαριλάου Τρικούπη.

«Αναφέρεστε και σε πολιτικά πρόσωπα;» ρώτησε συγκεκριμένα ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Προφανέστατα. Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι είναι στην ΕΥΠ, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα. Θα μας τα πει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν προκαταβάλω κανένα αποτέλεσμα» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «δείχνοντας» το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε αν σχεδιάζει να ζητήσει τη διενέργεια προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Έχω προσφύγει και στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ως Ευρωπαίος πολίτης. Περιμένω το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης. Έχουμε διάκριση των εξουσιών, έχουμε ένα κράτος δικαίου και θεωρώ ότι τα πρόσωπα που παρακολούθησαν εμένα, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών. Δηλαδή, προφανέστατα αν καταδικαστούν δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη. Στη φυλακή πρέπει να πάνε. Διότι έχουν δημιουργήσει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν προσβάλει τη Δημοκρατία μας. Έχουν υπονομεύσει τους θεσμούς και υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας από τη στιγμή που παρακολουθούσαν τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Άρα πιστεύω, περιμένω, η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σωστά και να μάθουμε τι έχει συμβεί σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα προκύψει κυβέρνηση μετά από αυτές και μάλιστα είπε ότι δική του πρόθεση είναι να γίνει αυτό από τις 21 Μαΐου και να μη χρειαστεί και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα, επανερχόμενος στη θέση του ότι δεν θα δεχτεί για επόμενο Πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, είπε ότι «δεν θα επιβάλλω εγώ τον Πρωθυπουργό. Θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν δε συμφωνούν με αυτή μου την πρόταση Μητσοτάκης και Τσίπρας, ε τότε ας συγκυβερνήσουν μαζί οι δυο τους».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, είπε πως «έκανε μια απαράδεκτη επίθεση στην Ορθοδοξία» και προσθέτοντας πως «αναμένει την επίσημη αντίδραση από την επίσημη εκκλησία».

Διαβάστε επίσης:

«Βέλη» Ανδρουλάκη για υποκλοπές: «Ακούει η ελληνική Δικαιοσύνη;»

Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Debate – Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία αλλά για τη Νέα Δημοκρατία» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter