«Βέλη» Ανδρουλάκη για υποκλοπές: «Ακούει η ελληνική Δικαιοσύνη;»

«Βέλη» Ανδρουλάκη για υποκλοπές: «Ακούει η ελληνική Δικαιοσύνη;»

Πολιτική και δικαστική διάσταση δίνει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στην παραδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ξέρει τον λόγο της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τη διαβεβαίωσή του ότι δεν έγινε για εθνικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κρίνει, ύστερα από την πρωθυπουργική δήλωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών,  ότι πρέπει να κληθούν από την Δικαιοσύνη για να απολογηθούν η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική  Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ  Παναγιώτης Κοντολέων, γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή του την περίοδο που είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές, γίνεται για εθνικούς λόγους. Μάλιστα, αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αποκλείει ζητώντας δεν αποκλείει την εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως αποφεύγει να το διατυπώσει ευθέως προβάλλοντας ότι αυτό μπορεί να το πει μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη.

Όλα αυτά διατυπώθηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου 2023, μια ημέρα μετά την τηλεμαχία μεταξύ των επικεφαλής των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ιδιαίτερα δηκτικός  για σε στελέχη της ΝΔ , διοικητές νοσοκομείων, υποψήφιοι βουλευτές, βουλευτές που, όπως είπε,  έβγαιναν και έγραφαν στα σόσιαλ μίντια διάφορα δηλητηριώδη ότι δήθεν «ο Ανδρουλάκης έχει σχέσεις με τρίτες χώρες γι αυτό τον παρακολουθούσαμε».  Έτσι, τούς προέτρεψε «να ζητήσουν ένα συγγνώμη και από την οικογένειά μου και από την παράταξή μας», μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στην τηλεμαχία ότι η τηλεφωνική παρακολούθησή του δεν έγινε για εθνικούς λόγους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι  «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ζήσαμε κόμματα του δημοκρατικού τόξου να κατηγορούν άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ότι παίζουν ρόλο πρακτόρων και όλες αυτές οι συνωμοσιολογίες που δυστυχώς η Δεξιά  έχει στο DNA της» τέτοιου είδους τις κατηγορίες πριν από την μεταπολίτευση. Για να συμπληρώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Επειδή αυτό το έζησα ένα τρίμηνο   το φθινόπωρο πέρυσι, ελπίζω αυτοί οι άνθρωποι μετά τη δήλωση του αρχηγού τους, να ζητήσουν ένα συγγνώμη γι αυτές τις άθλιες αναρτήσεις που κάνανε δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή του τόπου».

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να αναδείξει, μια μέρα μετά την τηλεμαχία, το ζήτημα του σκανδάλου   των υποκλοπών και τη  δημόσια παραδοχή του κ.Μητσοτάκη. «Ο  πρωθυπουργός είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης. Δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος. Εγώ ξέρω τι είμαι, όπως και οι σύντροφοι και οι φίλοι μου στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την πορεία μου και ξέρουν αν ήμουν κίνδυνος για τη δημοκρατία και για την πατρίδα. Το θέμα είναι άλλο. Το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη; Να μας πει η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου υπέγραψε ότι η παρακολούθησή  μου έγινε για εθνικούς λόγους. Δηλαδή ο πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή δηλώνει ότι η κυρία Βλάχου κακώς υπέγραψε επικαλούμενη εθνικούς λόγους. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη(..) . Για μένα αυτό που είπε ο πρωθυπουργός διευκολύνει τα πράγματα και πρέπει επιτέλους η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Β. Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων, να απολογηθούν γιατί υπέγραψαν ότι η παρακολούθησή μου  γίνεται για εθνικούς λόγους».

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν  ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο  Παύλο Τσίμα, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ αν όταν λέει να αποδοθούν για ποινικές ευθύνες περιλαμβάνει και τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν το απέκλεισε απαντώντας : «Μα, εγώ θα το πω αυτό; Η ελληνική Δικαιοσύνη θα το πει». Για να συμπληρώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Είπα για ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ξέρετε τι σημαίνει ευρωπαϊκό πλαίσιο; Δεν αποδίδουν τις ποινικές ευθύνες τα κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά η  Δικαιοσύνη. Εγώ τι λέω;  Θέλω απρόσκοπτα η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όπως απρόσκοπτα δεν την έκαναν οι εξεταστικές επιτροπές, διότι έβαλε ασπίδα η ΝΔ σε όλους αυτούς τους παράγοντες, Μπίτσιους , Λαβράνους και αυτή θα πει ποιοι έχουν τις ποινικές ευθύνες, δεν θα το πω εγώ».

Διαβάστε επίσης:

Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Debate: Ο Ανδρουλάκης θέλει… ζυγοστάθμιση

Debate – Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία αλλά για τη Νέα Δημοκρατία» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter