Debate: Ο Ανδρουλάκης θέλει… ζυγοστάθμιση

Debate: Ο Ανδρουλάκης θέλει… ζυγοστάθμιση

Για πρώτη φορά μετά τη διαπίστωση της παρακολούθησής του μέσω ΕΥΠ και της απόπειρας μέσω Predator, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να ζητήσει καθαρές εξηγήσεις από τον ωτακουστή του. Αντ΄ αυτού, προτίμησε να αρκεστεί σε γενικόλογες διαπιστώσεις περί απόδοσης ευθυνών στους ενόχους και να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα για έναν διοικητή νοσοκομείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούσε βουλκανιζατέρ.

Δείτε επίσης: Debate – Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία αλλά για τη Νέα Δημοκρατία» (Video)

Κατά κοινή ομολογία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ άρχισε να «στροφάρει» για τις υποκλοπές μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που έριξε λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κάθομαι ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Ας δώσει σήμερα εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης αφού παραδέχτηκε ότι οι απαντήσεις που έδωσε (σ.σ. όταν ξέσπασε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων) δεν ήταν επαρκής» είπε και πρόσθεσε τα εξής ερωτήματα: «Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του; Ήταν κατάσκοπος; Εγώ πως θα πάρω την απόφαση αν πρέπει να συνεργαστώ μαζί του;»

Δείτε επίσης: Debate: «Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – «Να δώσει σήμερα εξηγήσεις» (Video)

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εμφανώς αμήχανος, προχώρησε σε μία ομολογία, η οποία λογίζεται ως γκάφα αυτοενοχοποίησης. Ειδικότερα, υποστήριξε αρχικά πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν τότε «δεν ήταν επαρκείς», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη ύπαρξης ποινικών ευθυνών από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Στη follow-up ερώτηση της Ράνιας Τζίμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παράνομη παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» και ότι η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου ήταν λάθος. Με τον τρόπο αυτόν, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάστηκε ενήμερος για κάτι που δήλωνε άγνοια μέχρι πρότινος. Πάρα ταύτα, απέφυγε να ξεκαθαρίσει τα πραγματικά αίτια της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Δείτε επίσης: Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές; (Video)

Αντί, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να αδράξει την ευκαιρία για να αποσαφηνιστεί στο μοναδικό debate που θα διεξαχθεί πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου ο λόγος της παρακολούθησής του από το παρακράτος Μητσοτάκη, άρχισε να διατυπώνει στρογγυλεμένα σχήματα πολιτικής προσήνειας. Συγκεκριμένα, είπε πως πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη, όχι όμως στο πολιτικό σύστημα, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν αποτελώ κίνδυνο για την δημοκρατία. Κίνδυνο αποτέλεσα για τη Νέα Δημοκρατία, παρακολουθήθηκα στις εσωκομματικές εκλογές». Στο μόνο σημείο που ανέβασε τους τόνους ήταν όταν ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι χωρίς να εξαιρεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Τα ερωτήματα είναι πολύ απλά για τον κ. Ανδρουλάκη: Γιατί κλότσησε αυτήν την ευκαιρία; Πώς πιστεύει ότι θα μάθει τους πραγματικούς λόγους της παρακολούθησής του αν όχι ενώπιος ενωπίω με τον ωτακουστή του; Μήπως δεν επέμεινε για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον άνθρωπο που κρυφάκουγε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες για να ελέγξει τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Επίσης, αν συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, πώς θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους του σκανδάλου; Και ένα τελευταίο: Πώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει με τον «εγκέφαλο» του παρακρατικού μηχανισμού που όχι μόνο διέρρεε πως ο ίδιος είναι πράκτορας ξένων δυνάμεων, αλλά διοχέτευε στο διαδίκτυο ρυπαρές πληροφορίες για την προσωπική του ζωή;

Δείτε επίσης: Debate: «Σεισμό» στο Τwitter προκάλεσε η ερώτηση της Ράνιας Τζίμα στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter