Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Έγινε κατάσχεση των ηχητικών στα κεντρικά του ΟΣΕ με εντολή του εφέτη-ανακριτή»

Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Έγινε κατάσχεση των ηχητικών στα κεντρικά του ΟΣΕ με εντολή του εφέτη-ανακριτή»

Στη γνωστοποίηση πως με εντολή του εφέτη-ανακριτή Λάρισας έγινε κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα επίμαχα ηχητικά προχώρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνδέοντας την εξέλιξη αυτή με την αναφορά που κατέθεσε τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο για τη διερεύνηση του επιτελικού μονταρίσματος των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως κατόπιν εντολής του εφέτη – ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, έγινε έφοδος στα κεντρικά του ΟΣΕ επί της Καρόλου και κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα ηχητικά της νύχτας του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος προκειμένου να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε αυτά που διαβιβάστηκαν στο πλαίσιο σχηματισμού της δικογραφίας και αυτών που βρίσκονται στα καταγραφικά του οργανισμού.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε προς την πλειοψηφία πως «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», θυμίζοντας πως από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βγήκε συσπειρωμένη και ενισχυμένη, αλλά επήλθε η «θυσία» των 2 υπουργών – «“γεφυροποιών” με τα συμφέροντα».

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, τον λόγο πήρε για να απαντήσει ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά ρωτώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ τι έκανε ένα χρόνο τώρα η τρίτη εξουσία με την κοπτοραπτική.

«Μας κατηγορείτε γιατί πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε αναφορά στον Άρειο Πάγο για να μάθει ο λαός: ποιοι ήταν οι αδίστακτοι που ήθελαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ενώ οι λαμαρίνες ήταν ζεστές» είπε, ενώ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αμέσως μετά ουσιαστικά προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης σύστασης Προανακριτικής κατά του Κ. Καραμανλή με βάση το κατηγορητήριο που έθεσε σε διαβούλευση από την Κυριακή ο Στ. Κασσελάκης.

«Ο καιρός γαρ εγγύς. Θα κατατεθεί η πρωτοβουλία όπως πρέπει, μέχρι τότε θα απολογείστε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παίρνει απάντηση από τον Θ. Πλεύρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter