Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν – Κατηγορεί την Ελλάδα για «επιθετικές ενέργειες»

Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν – Κατηγορεί την Ελλάδα για «επιθετικές ενέργειες»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας, μιλώντας για «επιθετικές ενέργειες» από πλευράς της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της γείτονος χώρας ανέβασε εκ νέου τους τόνους σε ομιλία του με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή, αναφέροντας μεταξύ άλλων, για τον ρόλο του ΝΑΤΟ ότι: «όπως έγινε και πριν από έναν αιώνα, γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που προσπαθούν να σπαταλήσουν τον χρόνο και την ενέργειά μας χρησιμοποιώντας την Ελλάδα».

Για τον Ερντογάν, η Ελλάδα «δεν είναι πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά ισοδύναμη με εμάς, ούτε συνομιλήτριά μας, αναρωτιέμαι πως η Αμερική θα αντιδράσει στην ενεργοποίηση των S-300, ενώ μας απειλεί για τους S-400».

«Εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F-35 και τους S-400 στα ίδια συστήματα. Κανένας δεν θα πρέπει να αμφιβάλει ότι η Ελλάδα, που γνωρίζει τα σύνορά της, θα προβεί σε τέτοια απροσεξία. Το ζήτημα δεν είναι εάν χρησιμοποιούνται ρωσικά και αμερικανικά συστήματα μαζί, το ζήτημα είναι η Τουρκία. Η Τουρκία πάντα έκανε και κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Ας το γνωρίζουν καλά όλοι αυτό. Η εγκατάσταση βάσεων στα νησιά από την Ελλάδα δεν έχει κανένα νόημα. Εκείνοι που έχουν στηρίξει τόσο πολύ την Ελλάδα θα πρέπει να το σκεφτούν. Δεν ξέρω τι άλλο θα κάνουν μετά», υποστήριξε στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας για τους S-400.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter