Ανησυχία ΥΠΕΞ για οικόπεδο του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ

Ανησυχία ΥΠΕΞ για οικόπεδο του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ

Τη βαθιά του ανησυχία εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν.

«Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη συνεχή υποστήριξή μας στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και προνομίων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2022 ισραηλινή ριζοσπαστική ομάδα στο Wadi Hilweh στο Σιλουάν, νότια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ εισέβαλε σε οικόπεδο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το Πατριαρχείο με ανακοίνωση του καταδίκασε την εισβολή σε οικόπεδό του από την ριζοσπαστική ομάδα καθώς όπως αναφέρει «δεν έχει κανένα δικαίωμα ή δικαστική υποστήριξη υπέρ της που να τους επιτρέπει να εισέλθουν ή να καταλάβουν τη γη. Το Πατριαρχείο καταδικάζει επίσης το γεγονός ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε με την προστασία ένοπλων ισραηλινών αστυνομικών και συνοριοφυλάκων».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του Πατριαρχείου σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό αποτελεί άμεση αντίδραση των ριζοσπαστικών ισραηλινών ομάδων στην κριτική του Πατριαρχείου για τις επεκτατικές πρακτικές τους που στρέφονται σκόπιμα κατά των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, όπως κατέστησε σαφές ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, Πατριάρχης της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων, στην ομιλία του κατά την τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πύλη της Γιάφα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter