«Ανθρώπινο ποτάμι» την Τρίτη στα Προπύλαια: «Λαοθάλασσα» στη μεγαλειώδη συναυλία ενάντια στον πόλεμο (Photos – Video)

«Ανθρώπινο ποτάμι» την Τρίτη στα Προπύλαια: «Λαοθάλασσα» στη μεγαλειώδη συναυλία ενάντια στον πόλεμο (Photos – Video)

Παρά την απόπειρα δυσφήμησης της συναυλίας, οι πολίτες, ο απλός κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» το βράδυ της Τρίτης στη Συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια υπογραμμίζοντας πως η ειρήνη είναι η απάντηση όποια και είναι η ερώτηση. Μία πρωτοβουλία που πολεμήθηκε ιδιαιτέρως από τη ΝΔ, τόσο από επώνυμα δημόσια πρόσωπα έως και… δεξιά τρολ και τελικά εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες των τελευταίων ετών.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες πολίτες στην αντιπολεμική συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια (Photos)

Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες, έστειλαν ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα, ενώνοντας τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες ζητώντας να μπει τέλος στις εχθροπραξίες που μαίνονται στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με κεντρικό σύνθημα, «να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να σιγήσουν τα όπλα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό»  και πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως πολύς κόσμος θα την παρακολουθήσει. Το «παρών» έδωσαν και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Τη συναυλία που διοργάνωσε η συλλογικότητα «αλληλεγγύη για όλους» άρχισε με ένα βίντεο με μήνυμα «όχι πόλεμο» και με εικόνες από την εμπόλεμη Ουκρανία, τα βομβαρδισμένα κτίρια, τις καταστροφές και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν.

Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτήν τη συναυλία την οποία ο νεοφιλελευθερισµός έχει στοχοποιήσει χωρίς αιδώ υποστηρίζοντας ότι οι διοργανωτές και οι καλλιτέχνες που συµµετέχουν δεν καταδικάζουν απερίφραστα την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και τον Βλαντίµιρ Πούτιν. Η απάντηση ήταν η μαζική συµµετοχή στην εκδήλωση – άλλωστε αυτό ήταν που τους ανησυχούσε περισσότερο από όλα: ο κόσµος να επιδεικνύει ενεργό πνεύµα αλληλεγγύης στον δημόσιο χώρο. ∆εν θα τους περάσει!

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος Γνωρίζουμε ότι όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων» αναφέρει η Αλληλεγγύη για Όλους στο κάλεσμά της και προσθέτει:

«Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων Και όλοι μας, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι.

Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη!

Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή. Ειρήνη!».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter