Αντιτορπιλικό «Βέλος»: «Απαράδεκτη κατάσταση, κώφευαν δήμος και περιφέρεια», καταγγέλλει ο αρχικελευστής (Video)

Αντιτορπιλικό «Βέλος»: «Απαράδεκτη κατάσταση, κώφευαν δήμος και περιφέρεια», καταγγέλλει ο αρχικελευστής (Video)

Το αντιτορπιλικό «Βέλος», σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, κινδύνευσε εκ νέου από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα. Ο αρχικελευστής του, Παναγιώτης Καλλίνος, κατήγγειλε στο Open TV ότι η εγκατάλειψη του ιστορικού αντιτορπιλικού ήταν μεθοδευμένη, σημειώνοντας ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη.

«Και εγώ λαβωμένος ψυχικά είμαι διότι αυτή η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη. Παρακαλούσαμε τόσο καιρό να μετακινηθεί το σκάφος, να μεθορμίσει», σημείωσε ο κ. Καλλίνος.

Διαβάστε επίσης: «Βέλος»: Όψιμο κρατικό ενδιαφέρον για το ιστορικό πλοίο – Εστειλαν γερανό και δύτη για να μη βουλιάξει (Video)

Αποστολάκης για «Βέλος»: Υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό πλοίο

«Βέλος»: Οργή ΣΦΕΑ κατά ΥΠΕΘΑ – «Απαξιώνουν το πλοίο-μνημείο της Δημοκρατίας»

«Το Βέλος στην πραγματικότητα δεν ήταν προστατευμένο, δεν ήταν μέσα στο λιμάνι, ήταν στον λιμένα της Θεσσαλονίκης, τον κόλπο. Τελικό αποτέλεσμα, δύο μεγάλοι “καιροί”, βαρδάρης και νοτιοδυτικός, να το χτυπάνε αλύπητα το καράβι. Κάναμε πολλές φορές διάφορες παραστάσεις, ζητήσαμε από τον δήμο, την περιφέρεια, από διάφορους φορείς να κάνουν κάτι και δεν έκαναν τίποτα… Είχα κάνει επανειλημμένα τηλεφωνήματα στα οποία εκώφευσαν οι δύο φορείς που προείπα, τους έστειλα e-mail, μέσω facebook ειδοποιήσεις και τους ζητούσα το καράβι να προστατευτεί. Υπήρχε δυνατότητα», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα, όλοι που ασχολούμαστε με την θάλασσα γνωρίζουμε πως εκεί που ήταν δεν θα μπορούσε να είναι προστατευμένο… Με όλες τις δυνατότητες που είχε το Ναυτικό, είχε κάνει ότι ήταν δυνατό να κάνει. Αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα καιρικά φαινόμενα, όταν έχει 10 μποφόρ μέσα στο λιμάνι. Ήταν πρυμοδετημένο. Το Βέλος ξανά «τραυματίστηκε στην πρύμη… Υπερέβη το φυσικό φαινόμενο την δυνατότητα της προσδέσεως. Αν είχε μπει στο λιμάνι ή αν είχε πάει στον πρώτο προβλήτα, πάλι πρυμοδετημένο, με κατάλληλο δέσιμο, δεν θα κινδύνευε ποτέ.  Έπρεπε οι φορείς να είχαν μεριμνήσει να έχει μπει σε κανονική θέση. Δεν έφταιγε το ίδιο το Ναυτικό, το Ναυτικό ζητούσε να μετακινηθεί το σκάφος», τόνισε ο αρχικελευστής του αντιτορπιλικού.

«Όποιος έχει υπηρετήσει σε ένα καράβι του Πολεμικού Ναυτικού σίγουρα νιώθει πως είναι κομμάτι του εαυτού του. Είναι η ψυχή του, τα καράβια έχουν ψυχή. Είναι δυνατόν να μην νιώθεις μια μεγάλη τραυματική εμπειρία όταν βλέπεις έτσι αυτό το κομμάτι του εαυτού σου;» αναρωτήθηκε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter