Αντώναρος: Απελπισμένη κυβέρνηση μέσα στην ανεπάρκειά της

Αντώναρος: Απελπισμένη κυβέρνηση μέσα στην ανεπάρκειά της

Για λύσεις ασπιρίνες (και μάλιστα ληγμένες) και συνταγές απελπισίες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος τόσο στην πανδημία όσο και στην ακρίβεια.

Σημειώνει πως «ακόμη τα χειρότερα δεν έχουν έρθει» και προσθέτει πως «όσο η κυβέρνηση παίρνει σπασμωδικά κι αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση της μέτρα, τόσο μεγαλύτερα πλήγματα θα δέχεται η εξασθενημένη οικονομία της χώρας».

Παράλληλα υπενθυμίζει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στις αρχές του χρόνου για την πανδημία πως βρισκόμαστε «στο τελευταίο μίλι» ενώ τώρα «προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει». 

Εκτιμά επίσης πως η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της απόλυτης ανεπάρκειάς της, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή από την ακρίβεια στην πανδημία…

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Εδώ και μερικές εβδομάδες η πανδημία είναι παντού. Όχι από χτες. Ούτε από προχτές.
Αλλά η κυβέρνηση έκανε για μεγάλο διάστημα τα στραβά μάτια. Το ίδιο και τα φιλοκυβερνητικά, καλοταϊσμένα μέσα ενημέρωσης.
Και ξαφνικά ξύπνησαν. Γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς αφού ο αριθμός κρουσμάτων έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ
Αλλά και γιατί “βολεύει” τρόπον τινα το κυβερνητικό αφήγημα.
Ασφαλώς τον κόσμο τον απασχολεί η έξαρση του κορωνοιού.
Αλλά εξ ίσου — αν όχι περισσότερο όπως άλλωστε δείχνουν ακόμη κι οι “καλοδουλεμένες” μετρήσεις — τον απασχολεί, τον πιέζει, τον τυραννάει το απίστευτο κύμα ακρίβειας που αγκαλιάζει τη χώρα και νεκρώνει στην ουσία κάθε ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα. Καθημερινά όλο και πιο έντονα.
Κι ακόμη τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Γιατί ο πραγματικός χειμώνας δεν έχει αρχίσει κι οι ανάγκες για την απαραίτητη, αλλά πανάκριβη και συνεπώς απλησίαστη θέρμανση είναι περιορισμένες.
Έτσι η κυβέρνηση , μέσα στην απελπισία της απόλυτης ανεπάρκειας της, προσπαθεί να…προλάβει τα χειρότερα και επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου αλλού. Στην πανδημία.
Με μια διαφορά: Τα δυο τεράστια προβλήματα πάνε χέρι χέρι.
Κι όσο η πανδημία δεν τιθασσεύεται, κι όσο η κυβέρνηση παίρνει σπασμωδικά κι αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση της μέτρα, τόσο μεγαλύτερα πλήγματα θα δέχεται η εξασθενημένη οικονομία της χώρας. Μικροεπιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κλείνουν ομαδαικά, ανθρωόι να χάνουν τις κακοπληρωμένες δουλειές τους. Το οικογενειακό ταμείο θα στερεύει.
Με λύσεις-ασπιρινες (και μάλιστα ληγμένες) για την ακρίβεια και την καθημερινότητα του Έλληνα και με συνταγές απελπισίας που μπερδεύουν και διχάζουν τον κόσμο ακόμη περισσότερο και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας το αδιέξοδο γίνεται χειρότερο.
Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που στις αρχές του χρόνου μας έλεγε ότι βρισκόμαστε “στο τελευταίο μιλι” προσπαθεί να πείσει τώρα τους Έλληνες ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει. Και επειδή δεν θέλω να γίνω μάντης δεινών, περιμένω να δω τι καινούργιο θα σκαρφιστεί σε μερικές εβδομάδες να πει σε μια άλλη από τις υποτίθεται τέλεια σκηνοθετημένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που δίνει. Για να παραπλανήσει — για μια ακόμη φορά — τους Έλληνες που είναι αντιμετωποι με τη διπλή σκληρή πραγματικότητα και δεν παραμυθιάζονται πια εύκολα.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter