Αντώναρος: Το παρασκήνιο για Πικραμμένο – «Μήπως δούμε και Μητσοτάκη στην κηδεία του Γλύξμπουργκ;»

Αντώναρος: Το παρασκήνιο για Πικραμμένο – «Μήπως δούμε και Μητσοτάκη στην κηδεία του Γλύξμπουργκ;»

Η απόφαση για αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, μέσω της επιλογής του Παναγιώτη Πικραμμένου, σχολιάστηκε από τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβέρνησης Καραμανλή, αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, εξαπολύει «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ασταθή και αναποφάσιστο», κάνοντας επίσης αναφορά στο έντονο παρασκήνιο που κυριαρχεί στο εσωτερικό ΝΔ για την κηδεία του Γλύξμπουργκ.

Η ανάρτηση Αντώναρου:

«Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση πριν λίγο ότι την κυβέρνηση στην κηδεία Κωνσταντίνου θα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος είναι μια σημαντική υποχώρηση Μητσοτάκη στις πιέσεις των φιλοβασιλικών στοιχείων. Αρχικά είχε ανακοινωθεί χαμηλόβαθμη εκπροσώπηση από την υπουργό Πολιτισμού, Μενδώνη.

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει τον Πικραμμένο (πληροφορούμαι μέσα από Μαξίμου) αιφνιδιάζοντας Εκκλησία της Ελλάδας για δύο κυρίως λόγους:

1.Δεν άντεξε στις πιέσεις των μοναρχικών που κέρδισαν έδαφος μέσα στη ΝΔ.

2.Δεν ήθελε να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτή την κίνηση ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Δεν είναι η πρώτη αλλαγή στάσης μέσα σε 48 ώρες από τον εμφανώς ασταθή κι αναποφάσιστο πια πρωθυπουργό: Η αρχική ανακοίνωση απέκλειε το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος.

Στο μεταξύ έχει γίνει αλλαγή — για έκθεση σε λαϊκό προσκύνημα το πρωί της Δευτέρας. Μέχρι την κηδεία ίσως δούμε κι άλλες υποχωρήσεις και αλλαγές θέσεων λόγω επιρροής των μοναρχικών. Μήπως φθάσουμε στο σημείο να ανακοινωθεί η παρουσία του ίδιου του Μητσοτάκη στην κηδεία; Η πολιτική διαδρομή της οικογένειας του και οι άρρηκτοι δεσμοί της με τους Γλύξμπουργκ είναι γνωστοί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter