Αντώναρος για Oruc Reis: Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το…

Ισχύ καλεί να δείξει η Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν μ’ αρέσει να γίνομαι προάγγελος δεινών ούτε να κάνω δυσάρεστες προβλέψεις. Αλλά υποπτεύομαι ότι του χρόνου τέτοια εποχή το Oruc Reis θα εξακολουθεί να κάνει έρευνες στην ίδια περιοχή, ίσως και λίγο δυτικότερα, πιο βαθιά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κι εμείς θα επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο».

Αυτή είναι η δυσοίωνη πρόβλεψη που κάνει με σχετική ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέχεια της επέκτασης της Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis που ανακοίνωσε νωρίτερα το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος παραλληλίζει μάλιστα την καταφυγή της χώρας στο διεθνές δίκαιο με τα του Κυπριακού, σημειώνοντας:

«Είναι σαν την Κύπρο που εδώ και 46 χρόνια -ναι, τόσα έχουν περάσει- προσπαθεί να ανατρέψει την τουρκική κατοχή κοντά 40% με ψηφίσματα του ΟΗΕ. Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το», σχολιάζει και προσθέτει:

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στη διεθνή πολιτική κι ειδικά στην άσκηση βίας από κάποιον που -καλώς η κακώς- αισθάνεται ισχυρότερος. Γι’ αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ».

Δείτε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου.