Απαγορεύτηκε προσωρινά στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης

Απαγορεύτηκε προσωρινά στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης

Δικαστικό θρίλερ με τον Νίκο Κουρή και τους ισχυρισμούς ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Η προσωρινή διαταγή και το τεστ DNA

Σε δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Νίκου Κουρή και του ισχυρισμού του ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θεοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Είχε προηγηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο από την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα η οποία συζητήθηκε χθες Τετάρτη και θα αναμένεται να εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετό του πατέρα της. Το αίτημα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη έγινε δεκτό από το Πρωτοδικείο και με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε  απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Όπως υποστηρίζει η κυρία Θεοδωράκη, ο Νίκος Κουρής, γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης, δηλώνει γιος του πατέρα της, διότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πρόσφατα αποθανόντος μουσικοσυνθέτη. Παράλληλα, αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα» προς τον πατέρα της αλλά και παντελώς άγνωστο στην οικογένειά της.

Στην αίτησή της ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Νίκος Κουρής «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο -γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής, σε δηλώσεις του επέμεινε πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ προανήγγειλε ότι  θα προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter