Απειλές καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή τους στην απεργία

Απειλές καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή τους στην απεργία

Απειλές ότι θα δηλωθούν «αδικαιολογήτως απόντες» αν απεργήσουν την Τετάρτη δέχθηκαν οι συμβασιούχοι στον ΕΟΔΥ, όπως καταγγέλλει το Σωματείο του Οργανισμού (ΣΕΕΟΔΥ), κάνοντας λόγο για απροκάλυπτη προσπάθεια εκφοβισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι συνάδελφοί τους από τις κινητές μονάδες του Οργανισμού απειλήθηκαν ότι εάν συμμετέχουν στην αυριανή απεργία για την τραγωδία των Τεμπών θα δηλωθούν ως «αδικαιολογήτως απόντες».

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ εγκαλεί τη διοίκηση και σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Ο Οργανισμός που κοπτεται για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας ουδέποτε έκανε συνάντηση για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας ως οφείλει. Φροντίζει βέβαια να εφαρμόσει άλλες πλευρές της νομοθεσίας όπως το να μας σέρνει στα δικαστήρια όταν απεργούμε, να μην δέχεται καν η διοίκηση να ακούσει τα αιτήματα μας, να βάζει διμοιρίες να φιλάνε τα γραφεία του οργανισμού όταν διαμαρτυρόμαστε στην εισοδο του και να πριμοδοτεί το εργοδοτικό σωματεία των μονίμων υπαλλήλων που ψευδεπίγραφα χρησιμοποιεί σε ανακοινώσεις το όνομα μας.
Παράλληλα, ξέρει να καλεί σε απολογίες συναδέλφους για μια ημέρα απουσίας και να επιβάλει σκληρές πειθαρχικές ποινές οχυρωμένος πίσω από τον εσωτερικό κανονισμό του που τον καθιστά μειτε δημόσιο μείτε ιδιωτικό φορέα, αλλά ένα υβριδικό κατασκεύασμα κατά το δοκούν της κάθε κυβέρνησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter