Απογευματινά χειρουργεία: «Δεν μπαίνει τιμοκατάλογος στην υγεία» – Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Απογευματινά χειρουργεία: «Δεν μπαίνει τιμοκατάλογος στην υγεία» – Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 15:00 και συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής.

Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία».

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι: «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή. Δωρεάν υγεία για όλους. Μαζί με τους ασθενείς και όλο το λαό να τους σταματήσουμε! Δε θα επιτρέψουμε στον Υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών” για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση».

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Άδωνη για τα απογευματινά χειρουργεία: «Υπουργός σε ρόλο ντίλερ, ντράπηκε και η ντροπή»

«Θα παυθεί άμεσα από τη θέση του»: Άμεση παρέμβαση Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη του Documento για τον επίορκο γιατρό

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Αποκαλυπτική έρευνα: 1 στους 5 Έλληνες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας λόγω κόστους – Κόβουν και τα φάρμακα

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνη μετά την αυτοκτονία καρκινοπαθούς: «Εσείς μιλάτε για κέρδη, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»

Πολάκης: Αγαπηδάκη και Άδωνης έβαλαν πρόεδρο στον ΕΟΔΥ/ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσωπο που είχε στραφεί εναντίον του

Σε ΚΥΑ ο… τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ του Γεωργιάδη

Θεσσαλονίκη: Άγριες αποδοκιμασίες κατά Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου για τα απογευματινά χειρουργεία – «Υγεία, Παιδεία δεν είναι εμπορεύματα» (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter