ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών η Νίκι Χέιλι

ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Ρεπουμπλικανών η Νίκι Χέιλι

Εκτός προεδρικής «κούρσας» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών αναμένεται να βρεθεί η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Νίκι Χέιλι, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ οδεύει προς μια νέα «ολομέτωπη σύγκρουση» με τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της, η Χέιλι κατάφερε να κερδίσει μόνο σε δύο από εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Κολούμπια και στο Βερμόντ. Την απόφασή της αυτή πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ημέρας, χωρίς ωστόσο να δηλώσει την στήριξή της προς τον Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Ωστόσο, λέγεται ότι θα ενθαρρύνει τον τέως πρόεδρο να κερδίσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που την υποστήριξαν.

Η 52χρονη, αναμένεται επίσης να τονίσει ότι θα συνεχίσει να συνηγορεί υπέρ των συντηρητικών εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών που υποστηρίζει, καθώς επίσης και να προειδοποιεί για ορισμένους κινδύνους, όπως ο απομονωτισμός και η έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, τους οποίους βλέπει να προέρχονται από την Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται, πως η Χέιλι, η οποία διετέλεσε πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη επί Τραμπ, ήταν η τελευταία από τους δώδεκα σημαντικούς υποψηφίους που νίκησε ο μεγιστάνας στην προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών, στην οποία κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά και τη «Σούπερ Τρίτη», ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί πλέον στις 12 από τις 15 πολιτείες. Από την πλευρά των Δημοκρατικών, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του πρακτικά χωρίς να έχει αντίπαλο. Έτσι, όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» νέα μάχη μεταξύ των δύο για τον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης:

Νέο άνοιγμα Τραμπ στον Μασκ – Γιατί έγινε η συνάντηση στη Φλόριντα

«Σούπερ Τρίτη»: Ο υποψήφιος που έκανε την έκπληξη – «Έμαθα ότι νίκησα τον Μπάιντεν από μηνύματα φίλων»

«Σούπερ Τρίτη» για Τραμπ και Μπάιντεν – Κλειδώνει η νέα «μάχη» για τον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν: «Αν χάσει τις εκλογές ο Τραμπ, θα τις αμφισβητήσει»

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με πέντε μονάδες έναντι του Μπάιντεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter